به گزارش بازار، بو ژو، مسئول فنی سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد در آسیا و اقیانوسیه در همایش آموزش طرح جهش تولید در دیمزارها، تبیین و پرورش تجربه عملی و انتشار دانش در این زمینه را بخش مهمی از ابعاد جامع این طرح عنوان کرد.
وی با بیان اینکه محور اصلی این طرح افزایش بهرهوری کشاورزی همزمان با تامین و تقویت امنیت غذایی پایدار است، افزود: در این میان، چالش اصلی شناسایی مؤثرترین راه برای تحقق این هدف است.
ژو با اشاره به تجربیات اجرای این طرح در ایران، گفت: کشاورزی حفاظتی یک راه حل پویا برای تامین امنیت غذایی پایدار است که بهرهوری را در اولویت قرار میدهد و در عین حال اصول پایداری و انعطاف پذیری را رعایت میکند.
کارشناس کشاورزی فائو با تاکید بر لزوم ایجاد مراکز نوآوری در استانهای مختلف به عنوان قطبی برای پیشرفتهای فنی و معرفی تجهیزات مورد نیاز کشاورزی حفاظتی، اظهار داشت: در حالی که ایران دارای مؤسسات مجهز از جمله مؤسسات تحقیقاتی، دانشگاهها و مراکز ترویجی است، این پروژه میتواند به رفع چالشهایی مانند ارتقای ماشینآلات و کشت انواع محصولات مقاوم به شرایط دیم، ترکیب آزمایشهای مزرعهای و رفع محدودیتهای تنوع بذر، بپردازد.
وی کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی را یکی دیگز از مزیتهای کشاورزی حفاظتی عنوان کرد و گفت: تغییرات اقلیمی سبب شده تا گرمای هوا افزایش یابد و کمبود آب یکی از تهدیدهای جدی حیات موجودات در کره زمین است.
ژو تصریح کرد: افزایش آگاهی، دسترسی به ماشین آلات، بذر و گونههای سازگار با کشاورزی حفاظتی اولویت دارد و تاثیرات آنها ماندگار خواهد بود.
مدیر فنی ارشد فائو در آسیا و اقیانوسیه گفت: با حمایت مستمر دولت، این طرح قرار است تأثیری پایدار بر بخش کشاورزی ایران بگذارد و چشمانداز کشاورزی انعطافپذیر و پایداری ایجاد کند که هم بهرهوری و هم نظارت بر محیط زیست را در اولویت قرار دهد.
نظر شما