بازار؛ گروه صنعت: در شرایطی که در حوزه تولید و توزیع چرم، کشور ایتالیا همچنان بزرگترین تامین کننده چرم از نظر ارزش است و ۲۳ درصد از صادرات جهانی را به خود اختصاص می دهد، مقام دوم در این رتبه بندی به کشور برزیل با حدود ۱۰ درصد سهم تعلق دارد و پس از آن نیز کشور چین قرار دارد.
بازار ۴۱۹ میلیارد دلاری کالاهای چرمی در ۲۰۲۲
بر اساس این گزارش در حالی که چرم طبیعی و مصنوعی به عنوان یکی از اصلی ترین مواد اولیه کالاهای چرمی محسوب می شود، بازار کالاهای چرمی همچون کفش، دکوراسیون منزل، مبلمان و غیره نیز روند پویایی دارد. به نحوی که در جدیدترین گزارشی که سایت THE BRAINY INSIGHTS ارائه داده آمده است: ارزش بازار جهانی این حوزه در سال ۲۰۲۲ به ۴۱۹ میلیارد دلار رسیده و پیش بینی می شود از ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۰ نیز سالانه حدود ۷ درصد رشد کند.
به این ترتیب برآورد می شود ارزش بازار جهانی کالاهای چرمی تا ۲۰۳۰ از ۶۹۳ میلیارد دلار عبور کند. این در شرایطی است که بر اساس داده های این گزارش انتظار می رود در مدت معین شده آسیا و اقیانوسیه سریعترین رشد را رقم بزنند.
حسن زاده رئیس انجمن صنایع چرم ایران: معضل امروز صنعت ما کمبود پوست است که به دلیل کاهش کشتارها است، ضمن اینکه قیمت تمام شده نیز افزایشی شده است
نکته قابل تامل اینکه ایران نیز جزو کشورهای های صاحب صنعت چرم سبک و سنگین محسوب می شود که فعالان این حوزه نیز مانند بسیاری دیگر از حوزه های صنعتی درگیر مشکلات و چالش هایی هستند. به طوری که «علی حسن زاده رئیس انجمن صنایع چرم ایران» معتقد است: وضعیت تولید کننده های حوزه چرم بهتر از دیگر تولید کننده ها نیست و به عبارتی فعالان این بخش نیز حال و روز خوشی ندارند.
حسن زاده در گفتگو با بازار در خصوص اصلی ترین چالش هایی که تولید کننده های این بخش با آن درگیر هستند گفت: در حال حاضر از دو نظر بازار در وضعیت خوبی قرار ندارد؛ از یک طرف با توجه به رشد قیمت ارز و یا افت ارزش پول مالی ما و کاهش قدرت خرید مردم موجب افت بازار و بی رونقی شده است چرا که بر کسی پوشیده نیست وضعیت بازار با قدرت خرید مردم ارتباط مستقیم دارد.
وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر وقتی گوشت قرمز به کیلویی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان رسیده آن هم به دلیل نبود تقاضا و به تبع کاهش کشتارها، در نتیجه ما با کمبود پوست مواجه هستیم. به عبارت ساده تر معضل امروز صنعت ما کمبود پوست است و قیمت تمام شده نیز افزایشی شده است.
افزایش ۵۰ درصدی قیمت پوست نسبت به سال قبل
حسن زاده افزود: مجموع این عوامل موجب رکود بازار شده است. اگرچه منحصر به ایران نیست و یک رکود جهانی بر بازار حاکم است. به طوری که به عنوان مثال شاهد هستیم این رکود بر بازار ترکیه به عنوان یک کشور صاحب صنعت نیز جاری است چرا که در این کشور نیز ارزش پول ترکیه نسبت به قبل افت کرده است.
حسن زاده رئیس انجمن صنایع چرم ایران: کمبود پوست موجب کاهش تولید شده است، به طوری که در حال حاضر کارخانجات با ۲۵ تا ۳۰ درصد ظرفیت خود کار می کنند
رئیس انجمن صنایع چرم ایران همچنین در پاسخ به این سوال که قیمت پوست نسبت به سال قبل به واسطه کاهش کشتارها چقدر گران شده است، گفت: در حال حاضر نسبت به سال قبل افزایش ۵۰ درصدی قیمت پوست را شاهد هستیم این در حالی است که در مورد برخی پوست ها افزایش قیمت ها بیشتر از این مقدار هم بوده است.
وی همچنین در خصوص تبعات کمبود پوست در بازار گفت: طبیعتا کمبود پوست موجب کاهش تولید شده است. به طوری که بعید می دانم در حال حاضر کارخانجات این صنف بیش از ۲۵ تا ۳۰ درصد ظرفیت خود کار کنند.
حسن زاده همچنین در خصوص میزان سرمایه گذاری هایی که طی سال های اخیر در حوزه ماشین آلات این بخش به صورت خاص صورت گرفته است نیز گفت: سرمایه گذاری در حوزه تجهیزات این بخش بسیار ضعیف و کم بوده است. تا جایی که شنیده ها حاکی است بین یک تا ۳ درصد سرمایه گذاری شده است. به این معنا که برخی کارخانجات دستگاه ها و ماشین الات خود را به روز رسانی که نه اما تا حدودی ارتقا داده اند.
وی در خصوص علل عدم سرمایه گذاری در این حوزه نیز اظهار داشت: به هر حال باید بپذیریم که سرمایه گذار به این نیت سرمایه گذاری می کند که بتواند از آن بهره وری داشته باشد. بنابراین غالب کارخانجات فعلا با همان دستگاه ها و تجهیزات قدیمی یا بازسازی شده ادامه مسیر می دهند.
حسن زاده در خصوص پیش بینی روند بازار نیز اظهار داشت: بعید می دانیم امسال تا پایان سال رشد یا حرکتی در این حوزه داشته باشیم.
شادکام، نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ایران: در حالی امروز از نظر تامین پوست در مضیقه هستیم که پوست وارداتی هم نداریم و لذا فقط باید پوست داخلی مصرف کنیم
گفتنی است در شرایطی صنعت چرم امروز با کمبود پوست مواجه است که طی سال گذشته صنعت دامپروری کشور به دلیل مشکلاتی که با آن مواجه بودند به اجبار برخی از مادینه های خود را نیز راهی کشتارگاه ها کردند و امسال نیز با چالش های بسیار همچون افزایش قیمت نهاده و علوفه و همچنین مساعد نبودن بازار مواجه اند. به این ترتیب با کاهش تقاضای مردم برای گوشت قرمز، کشتارها کاهش یافته است و تولید کنندگان صنعت چرم و کفش را دچار چالش ساخته است.
به طوری که پیش از این سعید شادکام، نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ایران و نماینده سندیکای کارخانجات چرمهشر ورامین نیز در گفتگو با بازار اظهار داشت: در حالی امروز از نظر تامین پوست در مضیقه هستیم که پوست وارداتی هم نداریم و لذا فقط باید پوست داخلی مصرف کنیم که شاهد هستیم هر روز کشتار کمتر می شود.
شادکام همچنین افزود: میزان پوستی که امسال به دست ما می رسد نسبت به سال قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است.
نظر شما