به گزارش بازار، ثبت برند یا خرید برند آماده مواد غذایی، این دو راه برای شروع یا ادامه فعالیت در صنعت مواد غذایی پیش روی شماست. مواد غذایی یکی از صنایع پرسود و البته پر مخاطب در ایران به شمار میآید. همین موضوع باعث شده تا پشت سر گذاشتن مراحل ثبت برند در این حوزه سختتر از قبل باشد. از طرفی با وجود حساسیت جامعه نسبت به سلامت مواد غذایی و خوراکی، فعالیت در این صنعت بدون داشتن برند معتبر تقریباً غیرممکن است.
اما سوال اساسی این است که چگونه باید برند مواد غذایی ثبت کنیم؟
و یا اگر زمان کافی برای طیکردن مراحل ثبت برند نداریم چگونه میتوانیم از گزینه خرید برند آماده مواد غذایی استفاده کنیم؟
در ادامه به این دو سؤال به طور کامل پاسخ خواهیم داد.
مراحل ثبت برند مواد غذایی چیست؟
۱ - ثبت کردن نام برند غذایی
بهتر است بدانید امکان ثبت کردن نامهای مشابه در یک طبقه محصول وجود ندارد و شما باید زمان و انرژی زیادی برای انتخاب نام منحصربهفرد برای برند مواد غذایی صرف کنید. اصلیترین چالش شما در این مرحله، استعلام نام انتخابی است تا حتما مجاز به ثبت باشد.
۲ - تهیه مدارک مورد نیاز ثبت برند مواد غذایی
بسته به اینکه قصد دارید به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی اقدام به ثبت برند کنید، مدارک متفاوتی نیاز خواهید داشت. در ادامه این مدارک را بررسی خواهیم کرد.
۳ - ثبت اظهارنامه برند
در این مرحله شما باید وارد پورتال مرکز مالکیت معنوی شوید و اظهارنامه خود را برای ادامه مراحل ثبت برند مواد غذایی در طبقه موردنظر و با کالاهایی که نیاز دارید، تکمیل کنید.
۴ - تأیید پرونده در سامانه مالکیت معنوی
پس از تکمیل اظهارنامه برند و ارسال مدارک بهصورت اینترنتی، پرونده شما در صف انتظار قرار میگیرد تا مراحل بررسی و تأیید توسط کارشناسان و رئیس اداره ثبت را طی کند.
۵ - مراجعه حضوری به سازمان مالکیت معنوی
حالا نوبت به پشت سر گذاشتن مراحل اداری ثبت برند میرسد. در این مرحله شما باید به صورت حضوری جهت تکمیل پرونده و پرداخت هزینههای مرتبط با روزنامه رسمی ثبت برند و حق ثبت به سازمان مالکیت معنوی مراجعه کنید.
۶ - دریافت سند نشان تجاری
پس از تأیید مراحل قبل، در نهایت باید شخصاً به سازمان مالکیت معنوی مراجعه کنید و سند برند خود را تحویل بگرید.
خرید برند آماده مواد غذایی، میانبری برای مدیران پر مشغله
مدیران کسبوکار با وجود مشغلههای زیاد معمولاً زمان و تمرکز کافی برای پیگیری مراحل ثبت برند مواد غذایی را ندارند. بهخصوص که در هر مرحله، امکان بازگشت و نیاز به اصلاح برخی مدارک و اطلاعات وجود دارد. از طرفی مشخصکردن نماینده برای پیگیری ثبت برند دردسرهای شما را دوبرابر خواهد کرد، به این دلیل که بهناچار برخی مراحل اداری را تنها مالک برند باید انجام دهد و تقسیم این کار، بین دو نفر به آشفتگی منجر خواهد شد.
اما یک راه میانبر و سریعتر برای به دست آوردن مالکیت برند مواد غذایی پیش روی مدیران و صاحبان کسبوکار وجود دارد و آن خرید برند آماده است.
برند آماده، نام و نشان تجاری است که مراحل ثبت برند را به طور کامل پشت سر گذاشته و برای فروش آماده است. شما با خرید برند آماده و تنها با عملیات انتقال مالکیت معنوی با یک روش سریع و بهینه صاحب برند خواهید شد.
طبقات ثبت برند مواد غذایی، معرفی کالاها و خدمات موجود در هر طبقه
طبقات زیر برای ثبت برند مواد غذایی استفاده میشوند. به طورکلی تمامی برندها در ۴۵ طبقه متفاوت ثبت و دستهبندی میشوند؛ همچنین هر برند میتواند در یک یا چند طبقه به ثبت برسد.
طبقه ۲۹
در این طبقه برندهای انواع گوشت قرمز، سفید، دریایی و ملحقات آنها، انواع محصولات مرتبط با میوه ها، سبزیجات و کنسروها، انواع ژله، مربا، کمپوت، محصولات لبنی و روغنی جهت ثبت و استعلام قرار می گیرند.
طبقه ۳۰
این طبقه مختص برند محصولات چای، قهوه، برنج، انواع فرآورده های تولیدی از غلات و ملحقات مرتبط به آنها، انواع مواد مرتبط با شیرینی جات و ادویه ها می باشد.
طبقه ۳۱
برند انواع غلات و محصولات کشاورزی، باغی و جنگلی، حیوانات، بذرها، گیاهان و گلها در این طبقه قرار می گیرند.
طبقه ۳۲
برند انواع نوشیدنی، آبهای گازدار، آب میوه و شربتها در این طبقه بررسی می شوند.
برندهای خدمات حوزه غذایی و عمومی اشاره در طبقههای، ۳۹ و ۴۳ قرار میگیرند که میتوانند در زمینه برندهای حمل و نقل و انبارداری و بسته بندی و عرضه مواد غذایی فعالیت کنند.
مدارک مورد نیاز برای ثبت برند مواد غذایی
مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی و حقوقی تفاوتهایی دارند که در ادامه با آنها آشنا میشویم.
مدارک لازم برای اشخاص حقوقی
- کپی از آگهی تأسیس. تغییرات انجام شده مانند تغییر در آدرس، نام، سمت افراد و همچنین آگهی روزنامه رسمی مربوط به تأسیس شرکت باید ارائه شود.
- کپی از پروانه بهرهبرداری و جواز تأسیس (برای برندهای فارسی در صورت نداشتن کارت بازرگانی)
- مهر مربوط به شرکت
- کپی از کارت بازرگانی که به نام شرکت یا مدیر آن است. (فقط برای برندهای لاتین الزامی است)
- یک نمونه از علامت برند که تقاضای ثبت آن را دارید، در ابعاد ۱۰*۱۰
- کپی شناسنامه و نیز کارت ملی برای مدیرعامل
مدارک لازم برای اشخاص حقیقی
- کپی از شناسنامه و نیز کارت ملی برای فرد متقاضی
- ارائه وکالتنامه از طرف وکیل (درصورتیکه وکیل شما قرار است بهجای خودتان، مراحل لازم را طی کند.)
- کپی از مجوزهای فعالیت مانند جواز کسب یا …
- کپی کارت بازرگانی که به نام متقاضی است.
- یک نمونه از علامتی که تقاضای ثبت آن را دارید، در ابعاد ۱۰*۱۰
مراحل خرید برند آماده مواد غذایی
۱ - مراجعه به وبسایت بورس برند به آدرس : https://boursebrand.com
۲ - انتخاب دستهبندی مورد نظر و بررسی برندهای موجود
۳ - انتخاب برند آماده مواد غذایی و خوراکی
۴ - برقراری تماس با واحد فروش و تکمیل پرونده جهت انتقال مالکیت برند
نتیجه گیری
راه اندازی کسبوکار در ایران بهخصوص در صنعت مواد غذایی چالشهای زیادی پیش رو دارد، از چالشهای ثبت برند گرفته تا دریافت گواهی سیب سلامت؛ بنابراین صرفهجویی در زمان و انرژی یکی از استراتژیهای پرکاربرد مدیران در چنین شرایطی است، در این مقاله دو روش معمول برای بهدستآوردن مالکیت معنوی برند مواد غذایی و خوراکی را بررسی کردیم. ثبت برند و خرید برند گزینههایی است که میتوانید باتوجهبه اولویتهای زمانی و کاری خود انتخاب کنید. در پایان تجربیات خود در زمینه ثبت یا خرید برند را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
نظر شما