۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۴
حال دریاچه ارومیه خوب نیست | میزان برداشت ها  ۴۰ درصد بیشتر از حد مجاز
سخنگوی صنعت آب:

حال دریاچه ارومیه خوب نیست | میزان برداشت ها ۴۰ درصد بیشتر از حد مجاز

بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه حال دریاچه ارومیه خوب نیست، افزود: مقدار برداشت آب از سوی بخش کشاورزی در این حوضه ۴۰ درصد بیشتر از حد مجاز است.

بازار؛ گروه آب و انرژی: عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب طی نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه حال دریاچه خوب نیست، ادامه داد: در حال حاضر سطح تراز آب دریاچه ۱۲۶۹.۹۴ متر است که رقم بسیار پایینی است، البته یک بار هم در سال ۹۴ سطح تراز به ۱۲۷۰.۰۴ متر رسیده بود.

او همچنین، حجم مخزن دریاچه ۸۳۰ میلیون متر مکعب و وسعت آن ۶۶۵ کیلومتر مربع اعلام کرد و افزود: کاهش سطح آب دریاچه ارومیه به معنای این است که مقدار بارندگی ها و انتقال آب از مصارف کمتر بوده و ما با بار گذاری و مصرف زیاد مواجه هستیم.

او همچنین در پاسخ به سوال بازار که چرا با وجود اجرای طرح انتقال آب همچنان شاهد وضعیت وخیم دریاچه ارومیه هستیم، ادامه داد: از زمان اجرای این طرح حدود ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه شده اما مقدار کسری دریاچه و اضافه مصرف خیلی بیشتر از این حرف هاست.

او همچنان در پاسخ به این سوال بازار که با چه حجمی از ناترازی در دریاچه ارومیه مواجه هستیم، ادامه داد: بر اساس بررسی های صورت گرفته مصرف بخش کشاورزی در این بخش دست کم باید ۴۰ درصد کاهش یابد.

بزرگزاده همچین با بیان اینکه وزارت نیرو با الگوی مصرف تعیین شده برای بخش کشاورزی در حوضه ارومیه مشکل دارد، افزود: بخش کشاورزی به عنوان مصرف کنندگان اصلی باید مصرف خود را کاهش دهند. چرا که اگر دریافت کمتر از تولید باشد کاری نمی توان کرد، قطعا باید مصرف کم شود تا بتوان دریاچه را احیا کرد.

گزارش انسداد رودخانه ولگا به زودی منتشر می شود

او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود درباره افت تراز دریای خزر به دلیل بسته شدن رود ولگا از سوی روسیه، گفت: کنوانسیون های مختلف محیط زیستی، بهره برداری و ... در خصوص دریای خزر وجود دارد و همه کشورهای پیرامونی دریای خزر باید به مفاد این کنوانسیون ها متعهد باشند.

به گفته سخنگوی صنعت آب، درباره انسداد رودخانه ولگا و با توجه به نقش ویژه ای که این رودخانه دارد و بیش از ۹۰ درصد تامین آب دریای خزر از رود ولگا تامین می شود، از مرکز تحقیقات دریای خزر خواسته شده که یک گزارش کامل و دقیق تهیه شود و پس از آماده شدن این گزارش در اختیار رسانه ها قرار خواهیم داد.

او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینه حدود یک میلیارد متر مکعب پساب در برنامه های دولت سیزدهم جهت مصارف بخش صنایع برنامه ریزی شده است، ادامه داد: ۳۰۷ میلیون مترمکعب فاضلاب را به صنایع واگذار کرده و مذاکراتی را هم برای واگذاری ۱۹۱ میلیون متر مکعب شروع کرده ایم. همچنین در حال عقد قرارداد برای واگذاری ۳۴۸ میلیون متر مکعب دیگر هم هستیم.

به گفته او، دولت در این بخش انرژی فوق العاده ای گذاشته است. اتفاق مهم در بخش هدررفت آب همکاری دولت و بخش خصوصی است و وزارت نیرو این آمادگی را دارد که در بخش خرید پساب در چهارچوب ضوابط هماهنگی های لازم انجام شود.

بزرگ زاده با بیان اینکه پرسش از شبکه فرسوده لوله کشی و هدررفت آب مطلب مهمی است، گفت: در حال حاضر ۱۶۸ هزار کیلومتر شبکه توزیع شهری و ۱۸۴ هزار کیلومتر شبکه توزیع روستایی در کشور وجود دارد. چگونه می شود انتظار داشت در مدت کوتاهی و در طول یک دولت این اعداد جایگزین شود؟ کاری که انجام شد این است نقاط حساس مورد تمرکز قرار دادیم و استان ها و شهرهایی که بیشترین هدررفت آب در سراسر کشور را داشتند، مانند بوشهر به دلیل نزدیکی به دریا و خوردگی لوله ها، شناسایی کردیم.

کد خبر: ۲۳۷٬۲۰۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 3
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • حسن AT ۰۹:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۴
      0 0
      وضعیت کشاورزی هم اینقدر خوب نیست ۷۰درصد چاههای کشاورزی خشکیده اند . ۸۰درصد زمینهای درجه یک و مرغوب بدون آب هستند تبدیل به بیابان شده اند . اینطور پیش بره تا چند سال دیگر تمام زمینهای کشاورزی بی آب میمونن وضعیت تولید در بخش کشاورزی به فلاکت کشیده میشه . اونوقت بحران غذا و میوه و سو,تغذیه بشر هم پیش میاد مطمئن باشید
    • کریم FR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
      1 0
      با این همه چا غیر مجاز وکشاورزی صیفی وغیر اصولی واز طرفی قطعه بندی زمین های وحفاری چاه غیر مجاز سد ها پل واز همه مهمتر رود زرینه سیمینه
    • امیر IR ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۷
      1 0
      من خودم از اهالی و ساکن روستای همجوار دریاچه ارومیه هستم. که رسیدگی به منطقه آب ما بر عهده اداره آب نوشین شهر ارومیه می باشد.متاسفانه با دلیل و مدارکی که در دست دارم خود اداره آب منطقه ای چندین سال است که هیچ نظارتی بر چاه های غیر مجاز نداشته و حتی در بعضی مواقع نیز مشوق حفر چاه غیر مجاز می باشد که این کار نیز توسط از بین رفتن چاه عمیق شراکتی توسط ۲۰ إلی ۳۰ نفر سهامدار ،اقدام به احیاء چاه ننموده و به بزرگترین سهامداران که ۱ إلی ۳ نفر هستند چاه مجاز می دهند.و بقیه سهامداران را هم تشویق به حفر حداقل ۱۰ الی ۲۰ حلقه چاه غیر مجاز می کنند با عمق ۶۰ إلی ۱۱۰ متر که به دلیل غیر مجاز بودن هیچ نظارتی نه بر حفر چاه و نه برداشت آن صورت نمی گیرد. و در صورت شاکی شدن چاه های مجوز دار اطراف کم کاری کارکنان و کارشناسان باعث از بین رفتن حق و حقوق سایر کشاورزان که باعث رها کردن چاه های مجوز دار با عمق ۳۰ إلی ۵۰ متری،و حفر چاه های غیر مجاز با عمق ۶۰ إلی ۱۱۰ متری می کنند . که باعث خشک شدن لایه های سطحی آب های زیر زمینی و در ادامه باعث خشک شدن دریاچه ارومیه و از بین رفتن کشاورزی اطراف دریاچه ارومیه می باشد