به گزارش بازار، حسین فاضلی هریکندی با تشریح جزئیات چند پرونده جدید مرتبط با پیشفروش خودرو در استان البرز، اظهار کرد: متأسفانه پروندههای جدید کلاهبرداری در قالب پیشفروش خودرو به همان روشهای قبلی انجام شده است که نشان میدهد همچنان برخی از مردم با وجود انتشار اخبار پروندههای مشابه در سال گذشته اعتماد میکنند و دارایی خود را از دست میدهند.
وی افزود: در سال جاری چهار پرونده کثیرالشاکی با موضوع کلاهبرداری از طریق پیشفروش خودرو در شهرستان کرج در دستگاه قضائی تشکیل شده و توسط قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرایم خاص استان البرز مورد پیگیری قرار گرفته است.
رئیسکل دادگستری استان البرز با بیان اینکه در پی نوسانات و افزایش اختلاف قیمت عرضه و بازار خودرو، شرکتهای متعددی در قالب پیشفروش خودرو در سراسر کشور و استان البرز تشکیل شدهاند که در برخی موارد کلاهبرداری از متقاضیان خرید خودرو را در پی داشته است، تصریح کرد: آسیبشناسی انجامشده در دادگستریکل استان البرز نشان میدهد که این شرکتهای کلاهبرداری عمدتاً از روش مشابه هم استفاده و به متقاضیان خرید خودرو اعلام میکنند خودروی مدنظر را با مبالغی کمتر از بازار میتوانند تهیه کنند و در اختیار آنها قرار دهند.
وی با ابراز اینکه این افراد پس از جمعآوری وجوه مردم، پولها را در بازارهایی از قبیل ملک، رمزارز و سکه سرمایهگذاری میکنند، اضافه کرد: بهمنظور تکمیل پروژه فریب خود، در ابتدا با مقداری از وجوه اخذشده تعدادی خودرو از بازار آزاد تهیه میکنند و آن را با قیمت پایینتر در اختیار تعدادی از متقاضیان قرار میدهند.
فاضلی هریکندی اظهار کرد: در مرحله بعدی تعدادی از خریداران که خودروی خود را تحویل میگیرند و به سود میرسند بهقصد کسب سود بیشتر، با وجوه متعلق به خودشان به ثبتنام خودروهای بیشتری اقدام میکنند و یا با تبلیغات بین خانواده، آشنایان یا همکاران، آنها را هم جهت شرکت در پیشخرید خودرو از این شرکتها ترغیب میکنند، همچنین در مواردی وجوه زیادی از بستگان یا همکاران خود جمعآوری و نسبت به پیشخرید خودروهای متعدد اقدام میکنند.
رئیسکل دادگستری استان البرز ادامه داد: پس از جمعآوری وجوه کلان از مردم، این شرکتها از تأمین و تحویل خودرو امتناع میکنند و یا موعد جدیدی را برای تحویل خودرو اعلام میکنند و آن را با این پیشنهاد که اگر خودرو را تحویل نگیرند میتوانند سه ماه دیگر علاوه بر خودروی ثبتنامی، یک خودروی دیگر هم بهصورت رایگان دریافت کنند معطل میگذارند.
وی با بیان اینکه هیچ کدام از این وعدههای شرکتها عملی نمیشود، اضافه کرد: اگر مشتری اصرار به دریافت خودرو داشته باشد بهقصد طولانی کردن مدت تحویل خودرو، یک فقره چک بهقیمت روز خودرو بهعنوان ضمانت به وی تحویل میدهند که طبیعتاً هیچ وقت این چکها نیز وصول نمیشوند و نهایتاً مؤسسین این شرکتها در اولین فرصت متواری میشوند.
فاضلی هریکندی با تأکید بر اینکه برخی از این شرکتها از ابتدا با قصد و هدف کلاهبرداری تشکیل میشوند متذکر شد: البته برخی دیگر نیز در ابتدا صرفاً کسب سود از نوسانات قیمت خودرو را مدنظر دارند، ولی با افزایش شدید قیمت خودرو قادر به انجام تعهدات خود نمیباشند و در انتها موجب تضییع اموال مردم میشوند.
وی با تصریح بر اینکه در چهار پرونده تشکیلشده در استان البرز، اولویت با اعاده اموال مالباختگان است، افزود: بدین منظور بلافاصله دستورات قضائی برای شناسایی و توقیف اموال متهمان صادر شده است.
رئیسکل دادگستری استان البرز با بیان اینکه در این چهار پرونده تاکنون حدود ۲ هزار نفر طرح شکایت کردهاند که ارزش اموال بردهشده حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان است و ۳۳ متهم نیز شناسایی و بازداشت شدهاند، گفت: تحقیقات در مورد این چهار شرکت در شعب بازپرسی ۹، ۱۹، ۲۰ و ۲۲ نواحی مختلف دادسرای عمومی و انقلاب کرج در حال انجام است و هیئتهای کارشناسی در شعب بازپرسی مستقر هستند تا میزان دقیق اموال بردهشده را استخراج کنند.
نظر شما