به گزارش بازار، مریم کارگرنجفی صبح امروز، یکشنبه در آیین افتتاحیه رویداد «نوآوری بهرهور در حوزه انرژی» که در محل سازمان بهرهوری برگزار شد، با اشاره به برقراری تعامل و همکاری خوب وزارت نیرو و مردم برای مصرف بهینه انرژی، افزود: امید است تا پایان پیک تابستان امسال شاهد تداوم همکاریهای مردم و صنعت با وزارت نیرو باشیم.
معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزیر نیرو اظهار کرد: سوال این است با توجه به اینکه ایران به عنوان یکی از کشورهای دارای بزرگترین منابع انرژی در جهان محسوب میشود، چرا وضعیت انرژی در کشور در زمان اوج بار مصرف در شرایط بحرانی قرار دارد؟ این امر اهمیت علت برگزاری این رویداد را دوچندان میکند.
کارگرنجفی به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره بالابودن شدت مصرف انرژی در همه بخشها اشاره کرد و ادامه داد: وزارت نیرو در این زمینه به عنوان تولیدکننده، انتقالدهنده و توزیعکننده انرژی فعالیت میکند. در چنین شرایطی برگزاری رویداد «نوآوری بهرهور در حوزه انرژی» لبیکی بر ندای رهبر انقلاب برای افزایش بهرهوری در حوزه انرژی کشور است.
وی در همین زمینه تصریح کرد: در تلاش هستیم با همکاری سازمان ملی بهرهوری به عنوان بزرگترین نهادی که در حوزه بهرهوری فعال است، بتوانیم با بسیج عمومی و فراخوان کلی شاهد پیشبرد یک رویداد مستمر در حوزه بهرهوری انرژی و به ویژه نوآوری بهرهور در حوزه انرژی باشیم.
معاون وزیر نیرو ایجاد وفاق، همگرایی و همافزایی میان دستگاهها و واحدهای مختلف را در مدیریت یکپارچه منابع انرژی برای ارتقای سطح بهرهوری موثر دانست و گفت: بر این اساس وزارت نیرو آمادگی خود را در این رویداد اعلام کرده و انتظار است تا پایان سال دستگاههای ذیربط و بخشهای عمده مصرفکننده از جمله وزارت صمت و وزارت مسکن و شهرداری به صنعت آب و برق بپیوندند.
کارگرنجفی در ادامه به تشریح عملکرد وزارت نیرو در سال گذشته در حوزه انرژی پرداخت و افزود: در تابستان ۱۴۰۰ شاهد قطعیهای پیاپی برق در بخشهای مختلف کشور به صورت برنامهریزی شده و نیز بدون برنامه بودیم؛ در سال گذشته نیز همه ما به عنوان مصرفکننده شاهد عملکرد وزارت نیرو و عدم قطعی برق به خصوص در بخش خانگی بودیم. در سال ۱۴۰۱ این امکان وجود نداشت که طی یک سال با تولید برق، ناترازی حدود ۱۷ هزار مگاواتی را مرتفع و جبران کنیم، اما آنچه که موجب عبور موفق وزارت نیرو از تابستان سال گذشته شد مدیریت در بخشهای مختلف بود.
وی یادآور شد: در همین رابطه در سال گذشته و امسال به منظور مدیریت مصرف برق، وزارت نیرو مشوقهایی را تحت عنوان طرح «پاداش صرفهجویی» برای همه مشترکان برق خانگی درنظر گرفت که پیرو آن منابع حاصل از صرفهجویی به خود مردم باز میگردد.
معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزیر نیرو همچنین به تغییر ساعات کار اداری با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور و دولت اشاره و بیان کرد: این امر با هدف بهرهوری بیشتر از ساعات روز و نیز عدم همپوشانی بین پیک مصرف ادارات و خانگی اجرایی شد؛ در همین راستا گزارش ادارات پرمصرف به صورت روزانه از سوی شرکتهای توزیع در سراسر کشور رصد و ارائه و متعاقب آن برق این ادارات قطع میشود.
مدیریت مصرف برق در بخش صنایع، محور دیگر سخنان کارگر نجفی در رویداد «نوآوری بهرهور در حوزه انرژی» بود، وی به برنامه مشترک وزارت نیرو با صنایع اشاره کرد و گفت: پیشبرد این برنامه با ارتقای سطح رضایتمندی صنایع همراه بود به طوریکه تامین انرژی صنایع از ابتدای سال تاکنون ۱۲ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه همراستا با اجرای برنامههای مدیریت مصرف، رکورد سرعت در افزایش تولید انرژی در برخی از مناطق رقم خورد، اظهار کرد: همچنین اقداماتی در مقوله فرهنگی و اطلاعرسانی صورت گرفته است و در همین راستا از همه متخصصان فرهنگسازی برای تعامل با وزارت نیرو برای افزایش میزان بهرهوری در آب و انرژی دعوت میکنیم.
کارگرنجفی با تاکید بر اینکه خط قرمز خاموشی در بخش خانگی در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ حفظ شد، اضافه کرد: در بخش حاکمیت آنچه که باید در حوزه سیاستگذاری انجام شود این است که ابتدا وضعیت فعلی را تبیین و وضعیت مطلوب را تشریح کنیم و در نهایت ساز و کارهای که بتوانند ما را در حوزه بهرهوری انرژی به وضعیت مطلوب برساند، شناسایی و بیان کنیم.
وی طرح نوآوریها را برای تحقق این امر، مهم ارزیابی کرد و افزود: بر این اساس از همه افرادی که در این باره صاحب ایده بوده و خلاق هستند، دعوت میشود.
در این راستا آییننامهای تحت عنوان «آییننامه شرکتهای دانشبنیان» سال گذشته به تصویب هیئت وزیران رسید، آییننامه وزارت نیرو دومین آییننامهای بود که آماده شد و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ابلاغ شد؛ در همین راستا وزارت نیرو منابع مالی برای پیشبرد این مهم را لحاظ کرده است.
اجرای طرحهای پیشران برای تسهیل در ورود شرکتهای دانشبنیان به عرصه صنعت آب و برق
معاون وزیر نیرو بیان کرد: تمرکز ما بر شکلدهی «زیستبوم نوآوری نیرو» بود؛ در این رابطه نیز طرحهای پیشران برای تسهیل در ورود شرکتهای دانشبنیان به عرصه صنعت آب و برق دیده شده است و در کنار آن زیر ساختهای لازم نیز از جمله راهاندازی «پارک علموفناوری»، «کارخانجات نوآوری»، «تقویت صندوق پژوهش و فناوری نیرو»، راهاندازی «پردیسهای علم و فناوری در کل کشور»، «بازارهای محلی آب و بازار بهینهسازی» به خوبی دیده شده است؛ علاوه بر آن برنامههای منحصر بفرد دیگری اجرایی شد که میتوان به برنامه مشترک وزارت نیرو با پردیس شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی برای ایجاد اشتغال اشاره کرد که نخستین دوره آن با همکاری ایران ترانسفو تحت عنوان ۶۰۰ ساعت دوره کارورزی دانشجویان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه نظام بهرهوری در وزارت نیرو به طور کامل مستقر شده است، بیان کرد: سال گذشته وزارت نیرو در همین رابطه حائز رتبه برتر شد و وزیرنیرو تقدیرنامهای را از رئیس جمهور دریافت کرد.
کارگرنجفی در پایان خاطرنشان کرد: ساتبا به عنوان سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی نقش مهمی در موضوع بهرهوری انرژی دارد و ریل گذاریهای خوبی در حوزه تجدید پذیرها و افزایش بهرهوری توسط ساتبا انجام شده است؛ مکانیزم بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست که آییننامه مصوب سال ۱۳۹۶ است مسکوت مانده بود در دولت سیزدهم احیا و فعال شد و طرحهای روشنایی معابر از همین مکانیزم فعال شده است که نخستین طرح آن در استان یزد اجرایی شد؛ علاوه بر آن طرح ارتقای کارایی کولرهای آبی با استفاده از مکانیزم ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر فعال شده است.
نظر شما