به گزارش بازار به نقل از اتاق اصناف تهران، محمد هادی کمالیان، رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت تهران بیان کرد: فرش های ماشینی مواد مصرفی یکسان دارند و توسط یک یا دو نوع دستگاه مشخص بافته می شوند؛ ولی با قیمت های مختلف عرضه می شوند که البته نباید اینگونه باشد.
وی افزود: متاسفانه کارخانه های تولیدی با عرض نیمایی الیاف و مواد مورد نیاز خود را وارد می کنند؛ ولی با قیمت ارز آزاد تولیدات را عرضه می کنند. اینها همه معضلاتی هستند که نیاز به نظارت توسط مراجع ذیصلاح دارند.
کمالیان در وضعیت کسب و کار این صنف اظهار کرد: کسب و کار در صنف ما هم مانند بسیاری از شغل های دیگر با توجه به شرایط اقتصادی جامعه در رکود به سر می برد. این صنف نیمه اول سال در رکود به سر می برد، ولی در نیمه دوم سال با توجه به تغییر و تحولاتی که خانوارها در محل زندگی خود ایجاد می کنند و برای تامین جهیزیه ها فروش بهتری داریم.
وی ادامه داد: فرش ماشینی مانند بسیاری از کالاها رشد قیمت آنچنانی نداشته و نسبت به کالاهای دیگر اصلا گران نیست؛ ولی قیمت ها نیاز به نظارت دارند. در سال های پیش که واردات کالا آزاد بود در سطح کل بازار رقابتی که وجود داشت باعث کنترل قیمت ها می شد. ولی الان با ممنوعیت واردات کالاهای خارجی رقابت از بین رفته یا خیلی کم شده؛ لذا باعث شده کالاهای داخلی بدون هیچ نظارتی و به قیمت دلخواه به فروش برسد
کمالیان در ادامه با اشاره به دیگر مشکلات صنف گفت: وجود سایت ها و درگاه های جدید که دولت ایجاد کرده کاملا از کشورهای دیگر الگوبرداری و باعث بروز مشکلات عدیدهای شده است. اکنون اتحادیه برای صدور مجوز اختیاری ندارند و پیش بینی میشود که سیاست های دولت به سمت و سوی حذف اتحادیه ها پیش می رود. قبلاً در اتحادیه ۹۰۰ عضو داشتیم؛ ولی در حال حاضر بیشتر از ۶۰۰ عضو نداریم این ریزش اعضا به دلایل مختلف از جمله رکود شدید در بازار، وجود هایپرها و تبلیغات گسترده آنها، مشکلات مربوط به افزایش قیمت ها به وجود آمده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت تهران اظهار کرد: قبلا فروشندگان ازهر فرش یک یا دو تخته را در انبار خود نگه می داشتند ولی امروزه این کار امکان ندارد به خاطر شرایط اقتصادی مغازه دار مجبور است تمام اجناس مغازه خود را بفروشد و بعد از کارخانه درخواست جنس جدید دهد و ممکن است کارخانه آن جنس را موجود نداشته باشد و این موضوع باعث بروز اختلاف و ایجاد شکایت و مراجعه به اتحادیه می شود.
کمالیان به بحث صادرات هم اشاره کرد و گفت: صنعت فرش ماشینی، پتانسیل بالایی برای اشتغالزایی و ارزآوری دارد. در حال حاضر بسیاری ازکارخانه ها بر روی صادرات متمرکز شده اند و بخش زیادی از تولیدات خود را به کشورهای نظیر عراق، افغانستان، آسیای میانه و حتی بعضی از کشورهای اروپایی صادر می کنند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه فرش ماشینی ایران، طرح و نقشه خود را از فرش دستباف الهام می گیرد؛ لذا از کشورهای دیگر متمایز می شود. بنابراین از این تمایز باید برای رشد صادرات استفاده کنیم. البته این موضوع نباید باعث بروز مشکل برای مصرف کننده داخلی شود. کارخانه ها می خواهند در داخل کشور هم به قیمت صادرات فرش را عرضه کنند که البته نباید اینگونه باشد؛ چرا که اجحاف به مصرف کننده ایرانی است.
نظر شما