به گزارش بازار، علیرضا عباسی رییس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران گفت:متاسفانه چالش حال حاضر صنعت, مواد اولیه است که صنعت مبلمان هم از این امر مستثنی نیست و در تامین پارچه، چوب، فوم و اسفنج، ام دی اف و نئوپان، یراق آلات با مشکلاتی روبرو است.
وی در خصوص تامین چوب برای ساخت مبلمان گفت: برداشت از جنگلهای داخلی به دلیل ملاحظات محیط زیستی فعلا ممنوع است و حجم زیادی از چوب وارداتی است البته برای حرکت صنعت در این حوزه باید برنامهای طراحی شود که با وجود عوارض، گمرک و مالیات، مواد اولیه سهل و آسان به دست تولید کننده نهایی برسد.
عباسی با بیان اینکه در ام دی اف هم واردات داریم و هم تولید داخل، گفت: متاسفانه به دلیل نبود و یا کمبود نظارت بر تامین کنندههای مواد اولیه، محصولات داخلی کیفیت محصولات وارداتی را ندارند در حالی که تولیدکنندگان داخلی خواستار صادرات ام دی اف هستند.
رییس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران با بیان اینکه مواد اولیه وارداتی ارزانتر از تولید داخلی است، گفت: پارچه وارداتی با عوارض، حمل و نقل و موارد دیگر ارزانتر از تولیدات داخلی است، اما به بهانه حمایت از تولیدات داخلی جلوی واردات را میگیرند، منع واردات باعث ایجاد انحصار میشود و در نتیجه به هر نحوی که بخواهند محصول را قیمت گذاری میکنند.
وی ادامه داد: حدود ۲ یا ۳ سال پیش قشر کارمند و کارگر جامعه مبل راحتی و معمولی را ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان خریداری میکردند، ولی هم اکنون باید ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان برای خرید همان مبلمان هزینه کنند، تهیه پارچه مبل راحتی ۱۲ تا ۱۵ میلیون هزینه دارد، چرا باید اینطور باشد که قدرت خرید مردم برای هنرـ صنعتی که ۱۰ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است به شدت پایین بیاید.
به گفته رییس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران؛ هم اکنون ۶۰ هزار واحد صنفی و ۲ هزار واحد صنعتی در صنعت مبلمان فعالند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار صداوسیما مبنی بر اینکه قیمت پارچه قاچاق از تولید داخل ارزانتر است، گفت: یکسری واردکننده به صورت قاچاقی پارچه را وارد میکنند و تولید کننده داخلی یا همدست با واردکننده است و یا به نفع هم کار میکنند، وقتی پارچه به صورت قاچاق وارد میشود هزینههایی دارد که باعث افزایش قیمت میشود.
عباسی با انتقاد از منع واردات برای حمایت از تولید داخل افزود: در صورتی که واردات پارچه را آزاد کنند تولید کنندهی داخلی مجبور میشود خود را با بازار هماهنگ کند چیزی که در سراسر دنیا رخ میدهد، این اشتباه است که جلوی واردات یک کالا را میگیرند تا تولید کننده داخلی رشد کند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر دو نوع پارچه رومبلی تولید میشود یک نوع پارچههای حلقوی و دیگری تاروپودی، هم اکنون واردات پارچههای تاروپودی آزاد است و تولیدکنندگان در برخی استانها با وجود مشکلات متعدد این نوع پارچه را با کیفیت بالا تولید میکنند که باعث شده واردات آن به صرفه نباشد. اما تولید پارچههای حلقوی در انحصار چند کارخانه بزرگ است و روز به روز قیمت آن افزایش مییابد و با کاهش قدرت خرید همین تولیدیها روند رکودی دارند.
رییس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران با تاکید بر اینکه تولید مبلمان حال خوشی ندارد، افزود: در سراسر دنیا کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه صنعت مبلمان را به لحاظ اشتغالزایی و زودبازدهی حمایت میکنند، اما این صنعت در کشور ما کم کم در حال رها شدن است.
عباسی افزود: پیشنهاد من به عنوان متولی این صنعت به دولت این است که برای راه اندازی تولید، صنعت و ایجاد بازار خرید باید همه جور یارانه و تسهیلات را به تامین کنندههای داخلی اختصاص دهند و کاری کنند که مواد اولیه با قیمت خوب و مناسب و با نظارت به دست تولید کننده برسد و واردات را هم آزاد کنند تا رقابت شکل بگیرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای صادراتی مبلمان گفت: متاسفانه با افزایش قیمت، بازارها را از دست میدهیم و با وجود نیاز جمعیت ۵۰۰ میلیونی کشورهای اطراف به مبلمان ایران، مشاهده میکنیم که بازارهای ما را کشورهای ترکیه و چین گرفته اند، زیرا قیمتها افزایش یافته و ما نمیتوانیم رقابت کنیم.
رییس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران با انتقاد از بی توجهی به تولید گفت: در حال حاضر ستاد رفع موانع تولید براساس قوانینی شکل گرفته، اما من نمیدانم اینها کجا هستند و چه میکنند، در واقع مشکل این است که در مراجع تصمیم گیری و قانون گذاری کارشناسان صنعت و تولید حضور ندارند، تصمیماتی گرفته میشود که به بن بست میرسد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
عباسی با اشاره به پیشرفت طراحی و کیفیت مبلمان ایرانی در مقایسه با نمونه خارجی گفت: حداقل صادرات ما باید ۵۰۰ میلیون دلار باشد، اما الان در حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون دلار صادرات به کشورهای آسیای میانه، عراق، افغانستان و عمان داریم و افزایش قیمت و تورم باعث کاهش و حتی مانع صادرات شده است.
نظر شما