به گزارش بازار، مصطفی وحیدزاده مدیرعامل شرکت تراکتورسازی ایران گفت: طبق آخرین آمارهای وزارت جهاد کشاورزی ضریب نیاز کشور به تعداد ۲۲ هزار دستگاه تراکتور اعلام کرده است؛ سعی کردیم که با توجه به فاصله قیمتی بازار و کارخانه، با افزایش تولید بتوانیم بازار سیاه را از بین ببریم.
وی افزود: درصدد هستیم که محصولات تولیدی در اختیار مجموعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی قرار گیرد لذا تولید تراکتور در سال ۱۴۰۰ از ۲۲ هزار دستگاه به ۳۰ هزار و ۵۰۰ دستگاه در سال ۱۴۰۱ افزایش یافت و هدف افزایش تولید برای امسال، تولید ۴۰ هزار دستگاه را در دستور کار قرار داریم و این افزایش تولید میتواند بازار را از نظر نیاز عمومی مرتفع سازد.
وحیدزاده ادامه داد: ۲۲ مدل انواع تراکتور را با قدرت ۳۵ تا ۱۵۰ اسب بخار در کشور تولید میکنیم و اخیرا تراکتور جدیدی را که همزمان با سفر رئیس جمهوری به استان آذربایجان شرقی شهر تبریز داشتند تراکتور شالیزاری به سبد محصولات تولیدی اضافه شد.
مدیرعامل شرکت تراکتورسازی ایران اضافه کرد: همانگونه که مستحضرید تا قبل از تولید تراکتور شالیزاری این مدل تراکتور از خارج کشور، وارد میشد، اما در حال حاضر بی نیاز از واردات این محصول از خارج شده ایم و خوشبختانه ایران جز ۵ کشور سازنده انحصاری تراکتور شالیزاری در جهان یعنی آمریکا، ژاپن، کره جنوبی و هند قرار دارد.
آقای وحیدزاده با بیان اینکه در سالیان گذشته، سالانه ۱۵ میلیون دلار ارز برای واردات تراکتور اختصاص پیدا میکرد گفـت: با تولید تراکتور شالیزاری نه تنها ۱۵ میلیون دلار از کشور خارج نمیشود بلکه پیش بینی ما این است که از اواخر امسال با صادرات محصولات، ۵ میلیون دلار ارز وارد کشور کنیم.
مدیرعامل شرکت تراکتورسازی ایران افزود:با وجود تحریمهای همه ساله و فشارهای اقتصادی همچنین جلوگیری از صادرات محصولات به خارج از مرزها که با آن روبرو بودیم خوشبختانه ما به ۲۲ کشور صادرات تراکتور داریم؛ محصولات در هر کشوری هم وارد شده هم از نظر کیفیت و قیمت از محصولات رقابتی است طوری که بازارهای همسایه تقریبا به جرات میتوان گفت در انحصار محصولات ایرانی است.
وحیدزاده، خدمات پس از فروش و ارزان بودن قطعات را علت استقبال مشتریان خارجی از محصولات ایرانی بیان کرد و افزود: تراکتورهای تولیدی، در داخل کشور ۱۲ هزار دلار به فروش میرسد در حالیکه در در خارج از کشور به طور میانگین ۲۲ هزار دلار فروخته میشود.
مدیرعامل شرکت تراکتورسازی ایران با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم موضوع نقل و انتقال پول به داخل و خارج از کشور است و بازارهای معاملاتی را تحت تاثیر قرار میدهد گفت: در طول سالهای گذشته توانسته ایم از مسیرهای مختلف تحریمها را دور زده و با کمترین هزینه ارز محصولات صادراتی را وارد کشور کنیم.
وحیدزاده گفت: حدود ۸۵ درصد قیمت تمام شده یک محصول، مواد اولیه و قطعات آن است این امر در حالی است که ۹۳ درصد از مواد اولیه و قطعات ساخت داخل است و در مجموعه تراکتورسازی تامین و یا در استانهای مختلف تولید میشود و بخش کوچکی را وارد میکنیم.
مدیرعامل شرکت تراکتورسازی ایران، علت وارد کردن بخشی از مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز تراکتورسازی را نه به لحاظ فنی بلکه نداشتن صرفه اقتصادی ان قطعات یا مواد اولیه بیان کرد و گفت: تولید برخی قطعات مورد نظر برای شرکت تولیدی صرفه اقتصادی ندارد لذا قطعه را وارد میکنند.
وحیدزاده افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که با آن روبرو هستیم به دلیل افزایش تولید تراکتور نیاز ما به فولاد، فولاد آلیاژی و فولاد فورج، مواد اولیه و قطعات افزایش پیدا کرده است، اما متاسفانه در اختصاص سهمیه با مشکل مواجه شده ایم یعنی در سال ۱۴۰۰ تولید ۲۲ هزار دستگاه تراکتور بود، اما امسال که هدف تولید ۴۰ هزار دستگاه تراکتور را مدنظر داریم تقریبا همان سهمیه قبلی اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: مکاتباتی با بورس کالا برای تامین مواد مورد نیاز صورت گرفته است تا افزایش سهمیه اتفاق بیافتد این امر در حالی است که بخش خصوصی با قراردادهایی که بسته میشود مواد مورد نیازشان را تامین میکنند؛ بخشی را که نمیتوانیم از طریق بورس کالا تامین کنیم و متاسفانه باید از بازار سیاه تامین کنیم افزایش قیمت خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت تراکتورسازی ایران گفت: در سفر رئیس جمهور به آذربایجان شرقی و بازدید آقای رئیسی از شرکت تراکتورسازی، درخواست افزایش تامین مواد اولیه و ورقهای فولادی و افزایش اختصاص سهمیه را مطرح کردیم؛ خوشبختانه رئیس جمهور دستور مساعد برای رفع این مشکل را صادر کرده اند تا افزایش سهمیه اتفاق بیافتد.
نظر شما