به گزارش بازار، محمدباقر قالیباف در مراسم «روز ملی بسیج اساتید» اظهار کرد: بسیج تبلور عینی حضور سازماندهی مردم در همه امورات جامعه است. بخشی از تشکلهای مردمی اساتید هستند، ما شهید چمران را به عنوان الگوی خود قرار دادیم چمرانی که در اوج تعهد، تخصص و اخلاص بود و با گفتار و کردار و رفتار و در نهایت با تقدیم جان خود درستی کارنامهاش را به اثبات رساند.
وی افزود: عاجزانه از اساتید بسیجی میخواهم که در دانشگاهها نسبت به همه دانشجویان حق پدری، استادی و معلمی داشته باشند چون وظیفه شما محدود به قشر خاصی نیست همه دانشجویان فرزندان و شهروندان ما هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در نظام حکمرانی مسایل مختلفی داریم که یکی از آنها بحث تولید است، اگر میخواهیم کشور استقلال داشته باشد باید مُولّد باشیم اگر تولید کننده نباشیم نمی توانیم استقلال خود را حفظ کنیم و در تبع آن نمی توانیم هویت، آزادی و دین خود را حفظ کنیم، مُولّد باشیم یعنی علم، معرف، قدرت، منزلت و ثروت تولید کنیم
قالیباف تصریح کرد: در جهاد تبیین و جهاد تولید شیوه و روشی را که حضرت آقا در این مسیر فرمودند، بهترین الگوست که باید به آن توجه کنیم. ایشان هیچگاه در جلسات خصوصی و عمومی و جلساتی که با اقشار مختلف و مناسبتی فرمایشاتی دارند، منکر نارساییها و کمبودها نشدند و با صراحت این موارد را بیان کردند اما به گونهای بیان کردند که هیچ وقت کسی را ناامید نکردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در همه شرایط مقام معظم رهبری ابتکار عمل را به دست گرفتند و این مسئله بسیار مهم است که ما در بیان موضوعات بتوانیم این گونه عمل کنیم و در جهاد تبیین باید اینگونه باشیم. ما امروز در جهاد تبیین باید بپذیریم که اولویت اولی که حضرت آقا فرمودند، بحث مربوط به تحول است و ما باید در این راه پیش قراول باشیم و باید ببینیم که در این زمینه چقدر آماده هستیم و چقدر حاضریم در این عرصه هزینه دهیم و از همه مهمتر اولویت تحول ما چیست.
وی متذکر شد: ما برای رفع تحریمها قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها را در ۹ ماده به تصویب رساندیم. در طول ۲۰ سال گذشته در حوزه قانونگذاری برای رفع تحریم جای چنین قانونی خالی بود. هیچگاه در عرصه بینالمللی با زبان قوانین بینالمللی با دنیا صحبت نمیکردیم که این خلأ را رفع کردیم.
قالیباف ادامه داد: در حوزه مسکن در سه سطح یعنی تولید مسکن، اجاره مسکن و مالیات بر خانههای خالی قانون تصویب کردیم و ما در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برای مسکن قانون داریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در مجلس تصریح کرد: ما در حوزه اشتغال قانونگذاری کردیم. مردم برای دریافت مجوز مشکل داشتند و مجوز کسب و کار از جمله مسائل مهمی است که افراد باید پیگیری کنند.
وی افزود: ما قانون مربوط به مبارزه با قاچاق کالا و ارز را بنا به شرایط روز تغییر دادیم. همچنین در حوزه تولید دانش بنیان قانون به تصویب رساندیم و ما در ۱۸ اردیبهشت سال گذشته مطابق شعار سال قانون ویژه دانش بنیان را به تصویب رساندیم. البته ما از قبل با نقشه راه حرکت کرده بودیم و میدانستیم که دانش بنیانها جایی است که باید متحول شود.
قالیباف بیان کرد: بنده معتقدم بعد از جهاد تولید و جهاد تبیین، جهاد تصمیم برای ما مسئولان اهمیت زیادی دارد و باید مورد توجه قرار گیرد. تغییر و تحول و بازسازی نظام حکمرانی در کشور نیازمند تصمیماتی است که مستلزم آن است که افرادی که باید تصمیم بگیرند، باید بدانند تصمیمات سخت باید بگیرند و باید بدانند که با همه آبرو و اعتبار خود وارد این میدان شوند و باید بدانند که در جهاد تصمیم شجاعت در تصمیم گیری باید داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: باید با خرد جمعی در حوزه مدیریت حرکت کنیم و از همه ظرفیتها استفاده کنیم نه اینکه در پشت درهای بسته بنشینیم و برای کشور تصمیم بگیریم. جهاد تصمیم به این معناست که حتماً باید با تشخیص علمی باشد و زمانی که حرف از بازسازی نظام حکمرانی می زنیم، حکم زمانی که بخواهد شکل بگیرد از دو عنصر تشخیص علمی و تصمیم سیاسی تشکیل میشود و هر دو مورد مهم است.
قالیباف تاکید کرد: ما اگر بتوانیم جهاد تولید، جهاد تبیین و جهاد تصمیم را دنبال کنیم، میتوانیم آن هدف و وظیفهای را که به عهده داریم به عنوان تحول در نظام حکمرانی که امروز اولویت اول کشورمان است، انجام دهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده بارها درباره برنامه هفتم توسعه صحبت کردم و همین جا دست نیاز به سمت نخبگان و دانشگاهیان دراز میکنم. ما در سیستم مجلس ظرفیت فنی را فراهم کردیم که هم در موضوع قانون مربوط به عفاف حجاب و بحث مربوط به برنامه هفتم توسعه هر نظر و پیشنهادی وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد.
قالیباف گفت: درست دو روز است که از تحویل لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس میگذرد و این برنامه باید بتواند در حوزه اقتصادی بعد از ۵ سال ما را به ثبات اقتصادی برساند و برآیند این برنامه و نوع رویکردها و برنامه ریزی آن باید به لحاظ ماهیتی با شش برنامه قبلی متفاوت باشد. ۶ برنامه قبلی کمتر از ۲۵ درصد محقق شده است و بنا نداریم که در این شرایط سخت برنامه هفتم توسعه هم پا جای برنامههای قبلی بگذارد.
وی تاکید کرد: ما در حوزه قانون کار را به فضل الهی و با کمک اساتید و نخبگان پیش میبریم و بعد هم در اجرای قانون به دولت کمک میکنیم و دولت باید آن را محقق کند. هر جا هم نیاز به اصلاح بود، بدون وقتکشی آن را انجام میدهیم تا امید را در جامعه ایجاد کنیم.
نظر شما