۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۶
کارگاه ها در زیرزمین بازار سوهان را خراب کردند| سیب سلامت؛ راه شناسایی محصول معتبر توسط خریدار
تولید کننده بخش مواد غذایی با بازار مطرح کرد

کارگاه ها در زیرزمین بازار سوهان را خراب کردند| سیب سلامت؛ راه شناسایی محصول معتبر توسط خریدار

قربانی تولید کننده سوهان و گز می گوید: کارگاه های زیرزمینی فاقد مجوز با استفاده کمتر از روغن و دیگر مواد مصرفی، محصول خود را ارزانتر تولید و عرضه می کنند و به این ترتیب بازار سوهان را خراب کرده اند.

بازار؛ گروه صنعت: تولید کننده های صنایع غذایی کشور در حال با چالش هایی همچون تامین مواد اولیه و نوسان هزینه های تولید مواجه هستند که برخی معتقدند مشکلاتی در حوزه موارد قانونی و نظارتی نیز دارند و این امر خود جزو موانع و چالش های تولیدی این تولید کننده ها محسوب می شود. «حسین قربانی» تولید کننده انواع سوهان، سوهان گزی و گز در گفتگو با بازار در رابطه با اصلی ترین چالش هایی که در حوزه تولید با آن مواجه هستند به پایین بودن قدرت خرید مردم اشاره می کند و می گوید: قدرت خرید مردم بسیار ضعیف شده و این مشکل بزرگی در حیطه فروش و بازار ما محسوب می شود.

قیمت مواد اولیه مصرفی نسبت به سال قبل ۳ تا ۵ برابر شده است و بنابراین وقتی محصول تولید شده را می فروشیم تامین مواد و تولید مجدد محصول دشوار می شود

از سوی دیگر نوسان قیمتی مواد اولیه خود چالشی جدی در صنعت غذایی کشور محسوب می شود و این تولید کننده اذعان می دارد: در بحث تامین مواد اولیه از نظر موجود بودن مشکلی نداریم و کلیه مواد اولیه مصرفی ما داخلی است. با این وجود قیمت شکر به عنوان یکی از مواد اولیه ما، دائما بالا و پایین می شود و این خود در هزینه های تولید اثر گذار است.

تامین نقدینگی؛ اصلی ترین چالش تولید کننده ها

قربانی می افزاید: با این وجود وقتی قیمت مواد اولیه نوسان دارد، تولید مجدد دشوار می شود؛ یعنی در حالی که سرمایه را تبدیل به کالا کرده ایم و فروخته ایم وقتی قصد تامین مواد اولیه برای تولید مجدد داریم باید سرمایه بیشتری بگذاریم تا بتوانم همان حجم را تولید کنیم. لذا تامین نقدینگی مشکل و چالش کلیه تولید کننده ها در همه بخش ها از جمله مواد غذایی است.

این تولید کننده انواع سوهان و گز خاطر نشان می کند: به عبارت دیگر قیمت مواد اولیه نسبت به سال قبل ۳ تا ۵ برابر شده است. با این تفاسیر وقتی مواد اولیه بالا می رود من تولید کننده بیش از قبل متضرر می شوم به خصوص اینکه نمی توان چندان قیمت محصول نهایی را بالا ببریم.

وی در خصوص بازارهای صادراتی آنچه تولید می کنند نیز می گوید: ما عمدتا از طریق بازاریابی های دیجیتالی در بازارهای داخل و خارجی بازاریابی می کنیم اگرچه غالبا مشتریان قدیمی ما به دلیل کیفیت محصول اصلی ترین خریداران ما هستند و در اغلب مناطق هم نمایندگی و دفتر فروش داریم. با این وجود در حال حاضر به کشورهای عراق، پاکستان و افغانستان صادرات داریم اما چندان قوی نیستند؛ یعنی به دلیل نوسان دلار ارسال کالا به این بازارها نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.

کارگاه های زیرزمینی؛ اصلی ترین رقیب تولید کننده های سوهان و گز

قربانی در خصوص اصلی ترین رقبا در بازار داخلی نیز می گوید: شاید برای شما جالب باشد که بدانید اصلی ترین رقیبی که الان در بازار داریم یکسری تولید کننده و کارگاه های زیرزمینی هستند که بدون مجوز کار می کنند!

وی ادامه داد: این تولید کننده ها و کارگاه های زیرزمینی در تولید سوهان از روغن و دیگر مواد مصرفی کمتری استفاده می کنند و با قیمت کمتر محصول نهایی را عرضه می کنند. به این دلیل که جنس خوب و به میزان استاندارد استفاده نمی کنند و لذا ارزان تر برای آنها تمام می شود. ضمن اینکه بدون مجوز هستند و کنترل و نظارت نمی شود. در حالی که ما تولید کننده های مجاز کارخانجاتی با کد بهداشتی، مسئول فنی، آزمایشگاه و غیره دایر کرده ایم و هزینه های بالایی داریم.

قربانی با تاکید بر اینکه مجوز ما از سازمان غذا و دارو است می گوید: اما این تولید کننده های سوهان و گز بدون مجوز در قم و اصفهان به راحتی تولید می کنند و از سوی هیچ سازمانی هم پیگیری نمی شوند و لذا بازار را خراب می کنند. در حالی که محصول باید حتما سیب سلامت داشته باشد و از این طریق است که خریداران می توانند متوجه شوند تولید مجوز دار است یا خیر.

کد خبر: ۲۲۶٬۹۷۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha