به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، نشست شورای روسای دوره نهم و دهم اتاقهای سراسر کشور برگزار شد. در این جلسه اعضای هیات رئیسه اتاق ایران نیز حضور داشتند.
در این جلسه غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران ضمن اشاره به حضور روسای جدید اتاقها که برای دوره دهم هیات نمایندگان انتخاب شدند، مسئولیت جدید را برای آنها بسیار حساس عنوان کرد که از این پس برای چهار سال میراث گرانبهایی به امانت در اختیارشان قرار دارد.
به اعتقاد او در مسیرپیشرو، افتوخیزهای بسیاری پیش خواهد آمد و نباید فراموش کرد که در این وادی فعالان بخش خصوصی در کنار دولت و حاکمیت قرار دارند و باید در صحنه اقتصاد از جایگاه خود حمایت کنند.
رئیس اتاق ایران، همگرایی و تعامل بین جمع روسای اتاقها و استفاده از تجربیات روسای پیشین اتاقها در دورههای قبل را ضروری خواند و توجه به اصل مشورتخواهی را خواستار شد.
در ادامه محمدرضا انصاری، نایبرئیس اتاق ایران درباره مفهوم بخش خصوصی و نگاهی که در سطح جامعه نسبت به آن وجود دارد، گفت: تلاش کنیم این مفهوم را اصلاح کرده و این باور را جا بیاندازیم که اگر بخش خصوصی فعال شود، معیشت مردم هم بهبود پیدا میکند. فعالان اقتصادی در واقع بخش قابل توجهی از اشتغالآفرینی در جامعه را به عهده دارند در حالی که متاسفانه امروز نگاه درستی درباره آنها وجود ندارد.
او اجتناب از روزمرگی و پرداختن به معلولها را مورد تاکید قرار داد و افزود: برای تقویت عرصه اقتصادی کشور علل ریشهای مشکلات را شناسایی و با برنامهریزی برای حل آنها حرکت کنیم.
حسین سلاحورزی، نایبرئیس اتاق ایران نیز با بیان این مطلب که امروز تنها ۱۵ درصد اقتصاد در اختیار بخش خصوصی واقعی قرار دارد، تصریح کرد: در این سالها برای رشد سهم بخش خصوصی در اقتصاد، ناکام بودیم و تاثیرگذاری پایداری نداشتیم.
او درباره علت این ناکامی گفت: شاید بخشی به این دلیل باشد که چارچوب نظری منسجمی برای تقویت جایگاه بخش خصوصی تعریف نکردیم. بنابراین لازم است این چارچوب را در قدم اول این دوره هیات نمایندگان ترسیم کرده و در آن، سه محور اصلی را ملاک عمل قرار دهیم؛ نحوه تعامل اتاقها و حاکمیت، جایگاه بخش خصوصی در اقتصاد و نقشه تقسیم کار ملی.
نایبرئیس اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود به روند برگزاری دوره دهم انتخابات هیات نمایندگان اتاقهای سراسر کشور اشاره کرد. بر اساس اظهارات او در این انتخابات رئیس ۲۷ اتاق تغییر کرد، روسای ۶ اتاق باقی ماندند و سرنوشت یک اتاق هم ۲۰ خرداد تعیین تکلیف میشود.
مسعود خوانساری، نایبرئیس اتاق ایران نیز حرکت به سمت عضویت فراگیر برای مطالبهگری با صدای رساتر توسط بخش خصوصی را مورد تاکید قرار داد.
در ادامه کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران به سه محور کلیدی در مجموعه اتاق ایران اشاره کرد که شامل اتاقهای استانی، تشکلها و اتاقهای مشترک میشود. به باور این فعال اقتصادی، تعامل درست و کامل این سه رکن، جایگاه بخش خصوصی را ارتقا میدهد. از طرفی پارلمان بخش خصوصی کشور همواره و بر اساس سابقه موجود هرگاه با نگاه به بیرون، حرکت کرده، عملکرد خوبی از خود به جا گذاشته و هرگاه تنها به مسائل داخلی خود معطوف شده، توفیقی نداشته است.
او رعایت احترام، تحمل نظرات مخالف و خدمت به اعضا را نیز مورد توجه قرار داد.
غلامحسین جمیلی، عضو دیگر هیات رئیسه اتاق ایران نیز ضمن تاکید بر اهمیت انتشار عملکردها و برنامهریزی بر اساس آنچه تاکنون انجام شده و آنچه لازم است بعد از این صورت بگیرد، توجه به توانمندیهای جوانان در کنار حفظ همدلیها و صمیمیتها را خواستار شد.
در بخش دیگری از این نشست پس از معرفی روسای دوره دهم اتاقهای سراسر کشور، فرصتی فراهم شد تا روسای دوره نهم نیز به بیان دیدگاههای خود بپردازند.
طراحی الگوهای جدید برای ارتقای جایگاه بخش خصوصی، چگونگی عمق بخشیدن به سطح همکاری و تعاملات بین بخش خصوصی و دولت، تمرکز بر برنامه هفتم توسعه، انتخابات پیشروی هیات رئیسه اتاق ایران و موضوعاتی از این دست مورد توجه روسای اتاقهای استانی قرار گرفت.
نظر شما