به گزارش بازار، در این نشست که با حضور مقامات بلند پایه اعضای اتحادیه اوراسیا، شانگهای و بریکس امروز در مسکو برگزار شد، امید گلزاری سرپرست دفتر همکاریهای بین الملل گمرک ایران به عنوان یکی از سخنرانان این نشست گفت: توسعه همکاریهای گمرکی و تجاری و افزایش حجم مبادلات تجاری با کشورهای عضو این اتحادیه از برنامههای اولویت دار گمرک ایران است.
گلزاری با اشاره به اینکه برنامه ریزی و اراده ایران بر افزایش و توسعه مبادلات تجاری با کشورهای همسایه و عضو این اتحادیهها است، بیان نمود: گمرک ایران آمادگی دارد با امضای سند همکاری فعالان اقتصادی مجاز نسبت به ارائه تسهیلات و خدمات ویژه به ذینفعان در راستای تسهیل و تسریع در تجارت بین این کشورها نقش موثر خود را ایفا نماید.
سرپرست دفتر همکاریهای بین الملل گمرک با اشاره به عملیاتی شدن کریدور سبز گمرکی بین ایران و فدراسیون روسیه گفت: از زمان اجرای این کریدور، حجم مبادلات تجاری بین دو کشور افزایش یافت و این تجربه میتواند بین دیگر کشورهای عضو اتحادیه نیز عملیاتی گردد.
براساس این گزارش در این نشست، عضو هیئت مدیره و وزیر اقتصاد کلان روسیه، وزیر امور خارجه جمهوری بلاروس، عضو شورای فدراسیون مجلس فدرال فدراسیون روسیه، رئیس هیئت مدیره کمیسیون اقتصادی اوراسیا، معاون دبیرکل سازمان همکاری شانگهای، معاون وزیر توسعه اقتصادی فدراسیون روسیه، دبیرکل کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا، سفیر آسیا در گروه بریکس، وزیر مختار سفارت جمهوری خلق چین در فدراسیون روسیه، معاون اول مدیر کل راه آهن روسیه و مدیر همکاریهای بین المللی گروه رسانهای روسیه حضور داشتند.
براساس این گزارش، مسئولان اوراسیا، سازمان همکاریهای شانگهای و گروه بریکس در این نشست با توجه به اینکه بیش از ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را این اتحادیهها تشکیل میدهند، بر ضرورت همکاریهای بین المللی و بین اتحادیه برای تسهیل تجارت، سهولت در تبادلات بانکی و سرعت بخشیدن به حمل و نقل در تجارت تاکید کردند.
بنابر این گزارش، ایجاد مشارکت جدی و فعال سه جانبه، اجرای یک پروژه بزرگ حمل و نقل در اوراسیا، چشم انداز همکاریهای پولی و مالی بین کشورهای اتحادیه شانگهای، اوراسیا و گروه بریکس و تلاش و مهیا کردن فرصت برای رشد اقتصاد ملی و ثبات اقتصادی از جمله مواردی بود که در این نشست مطرح شد.
این گزارش حاکیست، استفاده از فرصتها برای ارتقای همکاری در سطح خارج از اوراسیا از جمله بریکس (BRICS) شامل ۵ کشور اقتصادی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی، بهره مندی از ظرفیتهای یکسان سازی سیستمهای پرداخت، استفاده از ارزهای ملی در تسویه حسابهای متقابل و همچنین تبادل بهترین شیوهها در زمینهی مقررات تجاری، گمرک، حمل ونقل، لجستیک و ترویج نوآوری و توسعه پایدار از دیگر مواردی بود که در این نشست بر اهمیت ویژه آن تاکید شد.
نظر شما