۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۲
 راه‌اندازی پیام‌رسان جایگزین سوئیفت تا ماه آینده

راه‌اندازی پیام‌رسان جایگزین سوئیفت تا ماه آینده

معاون بین‌الملل بانک مرکزی گفت: پیام‌رسان بین‌بانکی جایگزین سوئیفت تا یک ماه آینده بین اعضای اتحادیه پایاپای آسیایی اجرا می‌شود.

به گزارش بازار، محسن کریمی در حاشیه پنجاه و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیا در جمع خبرنگاران اعلام کرد: بانک مرکزی ایران از سال گذشته یک پیام‌رسان اختصاصی برای مبادله پیام‌های بانکی بین اعضای اتحادیه پایاپای طراحی و در اجلاس سال گذشته مطرح کرد که در این مدت در کمیسیون‌ها و کمیته‌های تخصصی بررسی شده است؛ ضمن اینکه اعضای این اتحادیه بر لزوم جایگزینی یک پیام‌رسان اختصاصی بین اعضاء و جایگزینی آن به‌جای سوئیفت تأکید کردند.

وی با بیان اینکه پیام‌رسان جایگزین سوئیفت احتمالاً ظرف یک ماه آینده میان اعضای اتحادیه پایاپای آسیایی اجرا می‌شود، گفت: این پیام‌رسان فقط برای اعضای اتحادیه پایاپای آسیایی و ارتباط آنها با یکدیگر است که البته می‌تواند ۱۰۰ درصد نیاز اعضا را پوشش دهد و جایگزین سوئیفت شود که باعث کاهش هزینه مبادلات بین اعضاء خواهد شد.

به‌گفته وی، پیام‌رسان پیشنهادی ایران در جلسه کمیته فنی در روز گذشته ارائه شد و اعضاء بر نیاز به این پیام‌رسان تأکید کردند و استفاده از آن را مورد توجه قرار دادند. فاز عملیاتی شدن این پیام‌رسان ظرف یکی دو ماه آینده آغاز خواهد شد. مزیت اصلی پیام‌رسان جدید بانکی بین اعضای اتحادیه پایاپای تبادل پیام‌های بانکی برای اعضاء و بی‌نیازی به پیام‌رسان سوئیفت است.

این مقام مسئول در بانک مرکزی در مورد استفاده از پول‌های دیجیتال کشورهای عضو اتحادیه پایاپای آسیایی گفت: در این اجلاس بر استفاده از ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی اعضای اتحادیه تأکید شد اما در مورد رمزارزها سخنی به‌میان نیامد. استفاده از پول‌های دیجیتال ارزها در مرحله بررسی و مطالعات قرار دارد و بخشی از مبادلات تجاری اعضاء با ارزهای دیجیتالی بانک‌های مرکزی انجام خواهد شد.

کریمی با یادآوری اینکه "در زمان حاضر ۹ کشور آسیایی عضو این اتحادیه پایاپای هستند" گفت: ۲ کشور بلاروس از اروپا و موریس از آفریقا نیز درخواست عضویت در اتحادیه پایاپای آسیایی داده‌اند که درخواست آنها توسط اعضاء به‌زودی بررسی می‌شود.

معاون بین‌الملل بانک مرکزی در مورد سابقه اتحادیه پایاپای آسیایی گفت: این اتحادیه از دهه ۱۹۷۰ شکل گرفت و از همان ابتدا هدف آن تأکید بر کاهش نیاز دلار در مبادلات ارزی بین اعضاء بود و در سال‌های اخیر به‌واسطه تحریم‌ها و همچنین شرایط جهانی و کاهش جهان‌روایی دلار نیاز به مبادلات تجاری اعضاء با ارزهای محلی بیشتر شده است و استفاده از ارزهای محلی به‌جای دلار و یورو در دستور کار اعضاء قرار گرفته است.

کریمی گفت: کشورهای آسیایی از جمله کشورهای عربی مانند سوریه هم می‌توانند درخواست عضویت در اجلاس پایاپای آسیایی بدهند و درخواست آنها توسط اعضاء مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

وی همچنین در مورد راه‌اندازی دفتر بانک وی‌تی‌بی روسیه در ایران گفت: بر اساس درخواستی که از سوی این بانک روسی به بانک مرکزی ارائه شد، در زمان حاضر یک دفتر نمایندگی از سوی این بانک در تهران راه‌اندازی شده است اما این دفتر به‌معنای افتتاح شعبه نیست و در این دفتر کارهای نیازسنجی، بازاریابی و مشتری‌یابی انجام می‌شود و برای درخواست شعبه باید خود بانک وی‌تی‌بی روسیه درخواست ارائه کند و سپس مجوز از سوی بانک مرکزی صادر شود که معمولاً این فرایند یکی دو سال طول می‌کشد.

کد خبر: ۲۲۲٬۶۶۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha