به گزارش بازار به نقل از سازمان نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، عباس جرجانی افزود: با توجه به استقبال بالای سرمایهگذاران از اجرای بستههای سرمایهگذاری معدنی در سال گذشته، این اقدام امسال نیز عملیاتی و از ابتدای فروردین تاکنون، بستههای سرمایهگذاری برای معادن ۳ استان مشخص شده است.
وی ادامه داد: روند بررسی بستههای سرمایهگذاری با توجه به نوع معادن موجود در هر استان انجام و تا پایان شهریور بستههای سرمایهگذاری به همه استانها ابلاغ میشود.
جرجانی با اشاره به اولویتهای مورد بررسی در بستههای سرمایهگذاری معدنی، افزود: اولویت نخست تعریف بستهها، محدودههایی است که در لایه مزایده وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد و اولویت بعدی، تمرکز روی مواد معدنی راهبردی، مورد نیاز کشور و نیز مشتریطلب است.
وی گفت: اولویت سوم برای تعریف بستههای سرمایهگذاری، روی معادنی است که میتوانیم برای آنها سرمایهگذار جذب کنیم. همچنین، موضوع وجود معادن در فاصله مکانی نزدیک به هم (برای جلوگیری از چندمدیریتی شدن) و دارای توجیه فنی اقتصادی، در این بستهها مورد توجه هستند.
میزان تسهیلات فعالسازی معادن کوچک
جرجانی با اشاره به میزان تسهیلات پرداختی برای فعالسازی معادن کوچک مقیاس افزود: میزان پرداخت تسهیلات به معادن از طریق صندوق فعالیتهای معدنی برای بخش «حقیقی»، تا سقف ۵ میلیارد تومان و برای بخش «حقوقی»، بدون محدودیت است.
وی ادامه داد: پرداخت تسهیلات از طریق صندوق شامل قوانین بانکی مانند نبود چک برگشتی، سفته و بدهی معوقه است و تلاش داریم برای بازگشت معادن به فعالیت، در کارگروه تسهیل از طریق مصوبه کارگروه تسهیل، بخشی از آنها را برطرف کنیم.
راهکار مشکل تامین ماشین آلات
مدیر اجرایی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک گفت: براساس تفاهمنامه منعقد شده با صندوق فعالیتهای معدنی، معادنی که در خصوص تأمین ماشینآلات دچار تعطیلی شدهاند، میتوانند فرمهای خود را برای ما ارسال کنند.
جرجانی افزود: همچنین طبق تفاهمنامه مذکور، مقرر شد معادن دارای چالش و مشکل را شناسایی کرده و به صورت ویژه، آن را حل و فصل کنیم.
نظر شما