۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۰
عمان می‌تواند دروازه ورود کالای ایرانی به کشورهای آفریقایی باشد
رئیس اتاق بازرگانی ایران:

عمان می‌تواند دروازه ورود کالای ایرانی به کشورهای آفریقایی باشد

رئیس اتاق بازرگانی ایران در دیدار با رئیس اتاق عمان، ضمن تاکید بر لزوم حل مشکلات تجاری گفت: باید به همکاری‌ چندجانبه و سرمایه‌گذاری‌ مشترک توجه شود تا بازارهای دو کشور از این فرصت‌ها بهره بگیرند.

به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، فیصل عبدالله، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع عمان که در رأس هیاتی تجاری برای بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ و شرکت در همایش تجاری ایران-عمان به تهران سفر کرده است، با حضور در اتاق ایران با غلامحسین شافعی دیدار کرد. در این دیدار، دو طرف راه‌های افزایش سطح همکاری‌های تجاری را مورد بررسی قرار دادند.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در دیدار با فیصل عبدالله با اشاره به روابط عمیق دوستی میان ایران و عمان گفت: ایران و عمان علاقه زیادی به همکاری تجاری دارند و ما در اتاق ایران و اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان تلاش می‌کنیم تا این روابط هر چه بیشتر گسترش یابد و به آینده این همکاری‌ها امیدوار هستیم. شرایط اقتصادی، موقعیت جغرافیایی و همکاری سیاسی دو دولت ایران و عمان نقطه قوتی برای تقویت همکاری‌های تجاری میان دو کشور است.

شافعی با اشاره به موقعیت جغرافیایی مناسب کشور عمان و مزیت‌های اقتصادی تجارت میان دو کشور گفت: ما می‌توانیم صادرات خود به کشورهای دیگر به‌خصوص کشورهای آفریقایی را از طریق عمان انجام دهیم که این امر به سود هر دو طرف خواهد بود. موقعیت جغرافیایی مناسب فرصت خوبی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی است.

رئیس اتاق ایران به لزوم تقویت همکاری‌های چندجانبه اشاره کرد: باید به همکاری‌های چندجانبه و سرمایه‌گذاری‌های مشترک توجه شود تا بازارهای دو کشور در هر شرایطی از این فرصت‌ها بهره بگیرند.

بعد از آن فیصل عبدالله از اراده اتاق بازرگانی و صنایع عمان برای حل مشکلات روابط تجاری ایران و عمان گفت: فرصت‌های زیادی برای جبران مشکلات روابط تجاری وجود دارد و ما هم تلاش می‌کنیم این خلاء‌ها پر شود؛ دولت عمان هم برای کمک به بخش خصوصی تلاش می‌کند تا درنهایت حجم تجاری دو کشور افزایش یابد.

او افزود: من هم به موقعیت جغرافیایی عمان تاکید می‌کنم، این موقعیت می‌تواند دروازه تجاری کالای ایرانی به کشورهای یمن، آفریقای شرقی و مرکزی باشد؛ همچنین عمان می‌تواند دروازه ورود کالای ایرانی به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس باشد و این فرصتی برای تاجران ایران و عمانی است.

او تاکید کرد: عمان آماده ارائه خدمات به تجار ایرانی و عمانی است و همه مقامات و نهادهای عمانی سعی بر رفع چالش‌ها در کوتاه‌ترین زمان دارند.

بعد از آن سیدمحمد عبدالحسین باقرسلیمان، رئیس اتاق مشترک عمان و ایران بر توسعه روابط میان دو کشور تاکید کرد و گفت: ما بر حل مشکلات در کوتاه‌ترین زمان ممکن تاکید داریم و امیدواریم در این مسیر به نتایجی خوب در سریع‌ترین زمان برسیم تا روش‌های جدید برای ادامه همکاری ایجاد شود.

در ادامه جمال رازقی‌جهرمی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان به آمار رشد تجارت ایران و عمان اشاره کرد که ۴۱ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است. اما اگر این آمار را با حجم روابط تجاری ایران با برخی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس مقایسه کنیم، می‌بینیم که عدد حجم مبادلات تجاری میان ایران و عمان پایین است.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان اشاره کرد که تحریم اقتصادی ایران ابدی نیست و روابط بخش خصوصی دو کشور در همه شرایط ماندگار و گسست‌ناپذیر است. باید علی‌رغم همه موانع و مشکلات محدودیت‌های روابط تجاری رفع شود.

او به عمق روابط دوستی مردم ایران و عمان اشاره کرد و گفت که باید بخش خصوصی دو کشور از این ظرفیت نهایت بهره را ببرد. البته بالا بردن حجم تجاری نیاز به اراده سیاسی دو کشور دارد. یکی از این موانع جدی، روابط بانکی است که باید برطرف شود.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع عمان هم تاکید کرد که چالش‌های امروز فرصتی است تا اینکه خلاهای شناسایی و حل شود. با رفع این چالش‌ها زمینه رشد اقتصادی کشورهای فراهم می‌شود. ما برای رفع این موانع تلاش می‌کنیم و ایران هم باید در این راستا گام‌هایی بردارد.

کد خبر: ۲۱۹٬۸۷۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha