۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۹
«آب شرب» سهم کشاورزی و صنعت سمنان| مسئولان برنامه‌ای ندارند
کارشناس آبخیزداری به بازار گفت

«آب شرب» سهم کشاورزی و صنعت سمنان| مسئولان برنامه‌ای ندارند

سمنان- صالحیان، کارشناس آب و آبخیزداری با بیان اینکه کشاورزی و صنعت استان سمنان از همان آبی استفاده می‌کنند که مردم می‌نوشند، گفت: استان خشک سمنان از داشتن تصفیه خانه پساب صنعتی و کشاورزی محروم است.

مهدی صالحیان در گفتگو با خبرنگار بازار، با بیان اینکه استان سمنان ششمین استان خشک کشور محسوب می‌شود، تاکید کرد: در دو سال اخیر وضعیت خشکسالی در این استان بحرانی تر هم شده است تا جایی که در سال آبی جاری سمنان بعد از سیستان و بلوچستان کمترین میزان بارندگی را در تمام ۳۱ استان کشور به خود اختصاص داد اما کماکان ۹۰ درصد آب گران‌بهای استان صرف کشاورزی می‌شود.

وی با بیان اینکه چهار درصد دیگر از آب استان سمنان صرف صنایع می‌شود که بعضاً نقش خنک کننده دستگاه‌های صنعتی را دارد، افزود: استان سمنان از داشتن تصفیه خانه‌ای که بتواند پساب قابل توجهی را برای بخش کشاورزی و صنعت فراهم سازد، محروم است.

فضای سبز و آب شرب

این کارشناس آبخیزداری با بیان اینکه عمده بخش کشاورزی و صنایع استان سمنان از همان آبی مشروب می‌شود که مردم پس از تصفیه می‌خورند، گفت: سمنان در حالی به دنبال انتقال آب بین حوزه‌ای است که اگر بتواند داشته‌های خودش را حفظ و سهم کشاورزی پر مصرف اما بی‌فایده را کاهش دهد، تمام مشکلاتش حل خواهد شد.

یک دهه می‌شود که تصفیه خانه سمنان نیمه کاره رها شده است

صالحیان با بیان اینکه تلاش های شرکت شهرک های صنعتی توانسته در یکی دو سالی اخیر ۱۴۵ لیتر بر ثانیه آب برای صنعت استان سمنان تامین کند اما کماکان ۹۰ درصد کل آب استان سمنان سهم کشاورزی می شود که خوشبینانه ۲۰ درصد از اشتغال و تولید استان را در اختیار خود دارد، گفت: سیاست های ناکارآمد دولتی مهمترین عامل برای این عقب ماندگی است.

وی با بیان اینکه استان سمنان به وضوح در عرصه تامین آب مورد نیاز کشاورزی و صنعت عقب ماندگی دارد، بیان داشت: مسئولان استان سمنان مدام به دنبال ایجاد منابع آبی جدید هستند اما کسی نمی ‌رسد که برای حفظ منابع آبی کنونی چه تدبیری اندیشیده شده است؟

هدر رفت آب

این کارشناس آبخیزداری با بیان اینکه طبق آمار آبفا یک سوم آب استان سمنان تنها از طریق لوله های فرسوده، جوهای خاکی و غیرسیمانی و ... هدر می‌رود، بیان داشت: از یک سو ۹۴ درصد از آب استان سمنان صرف کشاورزی و صنعت می‌شود از سوی دیگر حتی در شهرهایی مانند شاهرود آب فضای سبز شهرداری نیز تفکیک نیست و دقیقاً چمن ها از همان آبی آبیاری می شوند که مردم می‌خورند در نتیجه چه انتظاری باید داشت که وضعیت خشکسالی در این استان بهبود پیدا کند؟

صالحیان با بیان اینکه مردم مثلاً در شهری مانند شاهرود هر شلنگ آبیاری را در پارک ها یا فضای سبز به دست بگیرند می‌توانند آن را بنوشند چرا که تمام فضای سبز با آب شرب شهری آبیاری می‌شود، بیان داشت: اقدام در خوری برای مقابله با خشکسالی نکرده‌ایم.

کشاورزی استان سمنان در یک دهه اخیر چه سهمی از تولید و تولید ناخالص داخلی و ... داشته که ۹۰ درصد آب استان سمنان را هدر می‌دهد؟

وی با بیان اینکه یک دهه می‌شود که تصفیه خانه سمنان نیمه کاره رها شده است در حالی که قرار بود در برنامه چهارم توسعه به سمت استفاده از پساب و آب خاکستری و .. حرکت کنیم، بیان داشت: استان سمنان به لحاظ استفاده از پساب برای صنعت و کشاورزی دست کم یک دهه از برنامه‌ها عقب است این نشان می دهد که عزم جدی و برنامه ریزی درست وجود نداشته است.

برنامه‌ریزی وجود ندارد

این کارشناس آبخیزداری با بیان اینکه استانداری سمنان از انعقاد هفت هزار میلیارد تومان تفاهم نامه تولید اتوبوس برای وزارت کشور خبر می دهد این یعنی ظرفیت و پول و اعتبارات وجود دارد اما نمی دانند که باید صرف چه چیزی شود، بیان داشت: به وضوح تامین آب در این استان با شرایط کنونی با مخاطرات عدیده ای روبرو است که مهمترین آنها فقدان برنامه جدی عملیاتی در زمینه تکمیل تصفیه خانه های فاضلاب در سمنان، دامغان و شاهرود است.

صالحیان با طرح این سوال که کشاورزی استان سمنان در یک دهه اخیر چه سهمی از تولید و تولید ناخالص داخلی و ... داشته که ۹۰ درصد آب استان سمنان را هدر می‌دهد؟، بیان داشت: ما حتی در زمینه کاهش سهم کشاورزی از آب گران بهای استان سمنان که قطره قطره آن با خون دل از زمین بیرون می‌آید نداریم.

کد خبر: ۲۱۹٬۲۵۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha