به گزارش بازار، حسن وحید با بیان اینکه کشور در حوزه آبخیزداری عقب ماندگی دارد، افزود: تلاش میکنیم این عقب ماندگی را در برنامههای هفتم و هشتم توسعه کشور برطرف کنیم که بر این اساس در طول برنامه هفتم توسعه ۵۰ میلیون هکتار و در برنامه هشتم ۴۰ میلیون هکتار طرح آبخیزداری در کشور اجرا خواهد شد.
وحید با اشاره به اینکه تاکنون در حدود ۲۳ درصد از حوضههای آبخیز کشور معادل ۳۱ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری انجام شده است، خاطرنشان کرد: طبق برنامه تا پایان سال مالی ۱۴۰۱ (شهریور ۱۴۰۲) بیش از ۲ میلیون هکتار طرح آبخیزداری اجرا خواهد شد.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد: هدفگذاری برای اجرای طرحهای آبخیزداری کشور در طول برنامه ششم توسعه یک میلیون هکتار بوده که با جهش دو سال اخیر مساحت طرحها تقریباً ۲ برابر شده است.
وحید همچنین درخصوص عملکرد سازههای آبخیزداری در بارشهای اخیر، با بیان اینکه هر هکتار آبخیزداری ۵۳۰ مترمکعب آب را کنترل میکند، گفت: طبق ارزیابیها با اجرای طرحهای آبخیزداری بیش از ۷۰ درصد خسارات سیل امسال کاهش یافت.
وحید با اشاره به اینکه به ازای هر واحد سرمایه گذاری در حوزه آبخیزداری حدود ۴.۷ میتواند سوددهی داشته باشد، ابراز داشت: استحصال آب یکی کارکردهای سازههای آبخیزداری است و آبخیزداری به نوعی کار اقتصادی محسوب میشود، زیرا از فرسایش خاک و خسارات سیلاب جلوگیری میکند.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، حفاظت از خاک را یکی از مهمترین مباحث طرح جامع منابع طبیعی عنوان کرد و افزود: باید توجه داشت که اجرای طرحهای آبخیزداری میتواند هفت تا هشت تُن فرسایش خاک را کنترل کند.
نظر شما