به گزارش بازار، محمد بازرگان افزود: بنابر اذعان تراکتورسازی، در چندسال گذشته بیش از ۲۰ تا ۳۰ هزار دستگاه در بین کشاورزان توزیع شد که با این وجود جای این سوال مطرح است که با وجود ورود نیروی محرکه در مزارع، چرا بهره وری تغییر نکرده است.
مشاور نظام صنفی کشاورزی با بیان اینکه کشاورزان توان خرید دستگاه، تراکتور و ماشین آلات را ندارند، تصریح کرد: ۸۵ درصد کشاورزان ما خرده مالک هستند که به طور متوسط ۲.۷ تا ۳ هکتار زمین دارند با این وجود چطور امکان دارد که کشاورز دارای ۳ هکتار اراضی یکتراکتور داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر یک روستا هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد، برای عملیات مکانیزاسیون یک شرکت خصوصی باید خدمات ارائه دهد که با این وجود نیاز است سیاستها به سمت و سوی احداث مراکز خدمات مکانیزاسیون خصوصی در بخش ها، دهستان و مناطق قطب کشاورزی برود تا این خدمات را به کشاورزان ارائه دهد چراکه خرید تراکتور برای یک هکتار یا سه هکتار زمین اقتصادی و مقرون به صرفه نیست.
مشاور نظام صنفی کشاورزی خاطر نشان کرد: با توجه به خرده مالک بودن بخش کشاورزی پیشنهاد ما این است که تجمیع اراضی و سرمایه صورت گیرد و همواره براساس منابع اقلیمی آب و خاک و مزیتهای نسبی تصمیماتی اتخاذ شود.
نظر شما