به گزارش بازار، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در سفر به ابوظبی با محمد بن زاید رئیس دولت امارات دیدار کرد.
بن زاید گفت: دولت امارات برای افزایش روابط دو جانبه در بالاترین سطح به شدت اهتمام دارد و کاملا آماده است.
شمخانی همچنین با طحنون بن زاید مشاور امنیت ملی امارات عربی متحده دیدار و بر لزوم جایگزینی همکاری به جای اختلافات و دشمنی در منطقه خلیج فارس تاکید کرد.
در همین زمینه علی باقری کنی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران نیز اعلام کرد: ایران به زودی سفیری به امارات اعزام خواهد کرد.
پس از توافق ایران و عربستان، جو مثبتی بر منطقه سایه افکنده است. علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران سفر خود را به صورت رسمی به امارات آغاز کرد و در این سفر با محمد بن زاید رئیس دولت امارات دیدار کرد.
بن زاید تاکید کرد, امارات برای افزایش روابط دو جانبه بسیار اهتمام دارد، همچنین برای تقویت این روابط در بالاترین سطوح در همه زمینهها کاملا آماده است تا به راه حلی برای از میان بردن سوء تفاهم میان دو کشور دست پیدا کنند.
وی افزود: توافق اخیر میان تهران و ریاض گامی مستحکم در مسیر همگرایی و همکاری میان کشورهای منطقه به شمار میرود.
در همین زمینه شمخانی نیز تاکید کرد: جهان اسلام و منطقه خلیج فارس بیش از هر چیز دیگری به همکاری و همگرایی نیاز دارد.
وی تصریح کرد: تلاش برای دستیابی به امنیت همگانی در سایه توانمندیهای داخلی میتواند پایانی برای بسیاری از بحرانهای کنونی باشد.
شمخانی همچنین در خصوص مشکلات موجود به سبب مداخلات بیگانگان در منطقه هشدار داد.
شمخانی همچنین با طحنون بن زاید مشاور امنیت ملی امارات دیدار و تاکید کرد: به جای اختلاف و دشمنی در منطقه خلیج فارس باید همکاری و همگرایی به وجود بیاید. وی افزود: اختلافات و بی اعتمادی میان کشورهای راهبردی خلیج فارس مانعی در برابر رشد اقتصادی در منطقه ایجاد میکند و این به نفع دشمنان است.
شمخانی تصریح کرد: با توجه به بستری که برای گسترش روابط میان ایران و امارات ایجاد شده است، این سفر هم به معنای ورود دو کشور به مرحله جدیدی از روابط جدید است.
طحنون نیز تاکید کرد: همکاری و دوستی با ایران برای امارات موضوع بسیار مهم و از اولویتهای آن است.
وی افزود: توافق اخیر میان ایران و عربستان نقش سازندهای در انتشار صلح و ثبات و امنیت منطقه دارد.
جو مثبتی در برهه اخیر در منطقه ایجاد شده است که امضای توافق میان ایران و عربستان در چین در صدر آن قرار داد. پس از آن هم یک هیئت پارلمانی ایرانی به بحرین سفر کرد. همچنین یک هیئت کویتی در تهران در خصوص ترسیم مرزهای دریایی با ایران (با مقامات این کشور) گفتگو کرد.
یک هیئت مصری نیز تاکید کرد: ارتباطات با تهران قطع نشده و پا برجاست.
نظر شما