به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، مهران قربانی گفت: سامانهای که روز گذشته در این باره رونمایی شد مربوط به ۴ گروه از واردکنندگان است که وارد این سامانه میشوند و اطلاعات خود را به عنوان متقاضی وارد میکنند و سازمان راهداری آن را بررسی میکند.
وی اضافه کرد: تطبیق ضوابط مربوط به استانداردهای مرتبط با ایمنی وسایل تقلیه، استانداردهای مرتبط با خدمات پس از فروش و موارد مربوط به آلایندگی هوا از جمله شرایط است.
قربانی گفت: بر اساس قانون بالا دستی، ضوابطی تعیین شده است که هم برای متقاضی واردکننده و هم فردی که میخواهد ناوگان او نوسازی شود و هم درباره نوع خودرویی که فرسوده است و باید اسقاط شود، از طریق سازمان راهداری کنترل میشود.
وی اضافه کرد: با توجه به فضای سوداگری ایجاد شده، متاسفانه قیمت کنونی ناوگان باری کاذب است.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری گفت: اجرای طرح نوسازی کامیونهای فرسوده، فرصتی است تا فضای سوداگری از بین برود.
وی افزود: خودروسازان در ۲۰ سال اخیر در حوزه برون شهری توانستند حدود ۱۸ هزار ناوگان را نوسازی کنند.
آقای قربانی افزود: استفاده حداکثری از توان تولیدکنندگان داخلی در اولویت ماست و این طرح در کنار آن است و سهم آن حداکثر ۲۰ درصد خواهد بود.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری همچنین با بیان اینکه عمر کامیونهای برون شهری ایران به ۵۰ سال هم میرسد، گفت: نوسازی بیش از ۳۶۰ هزار دستگاه کامیون در توسعه اقتصادی، سلامت نیروی انسانی و کاهش تلفات جاده نقش بسزایی دارد.
آقای دارد افزود: حمل و نقل جادهای برون شهری در توسعه کشور نقش بسزایی دارد و ما تلاش میکنیم این ناوگان را علاوه بر توسعه، جوان سازی کنیم.
معاون سازمان راهداری گفت: افزایش بهره وری و کاهش تلفات جاده ای، سلامت راننده و نیروی انسانی از جمله مزایای جلوگیری از فرسودگی ناوگان حمل و نقل جادهای است.
مهران قربانی بااشاره به رونمایی از سامانه ثبت نام نوسازی ناوگان حملونقل برونشهری کالا افزود: با هدف نوسازی ۵۳ هزار دستگاه کامیون فرسوده تا سه سال آینده، متقاضیان میتوانند با مراجعه به سامانه www.rpf.rmto.ir ثبت نام کنند.
وی گفت: ۸۶۳ نفر از رانندگان مالک خودروهای با سن بالای ۵۰ سال در اولویت اند و پس از دریافت پیامک میتوانند، طبق قرارداد با ایران خودرو دیزل و با توجه به راهنماییهای سامانه، نسبت به خرید خودرو ثبت نام کنند.
معاون سازمان راهداری با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته عمر مفید کامیون ۵ سال و در کشور ما ۲۲ است، تصریح کرد: کامیونهای فرسوده فعال در جادههای کشور حدود ۹۶۰ میلیون دلار سوخت مصرف میکند.
وی افزود: از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۸، ۵ هزار و ۱۸۸ دستگاه خودرو تحویل متقاضیان و در دو دهه گذشته کمتر از ۲۰ هزار دستگاه نوسازی شده و نگاه نخست ما بازسازی ناوگان با استفاده از تولید کامیونهای داخلی است.
نظر شما