۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۴
از کنترل نقدینگی تا سامان دهی تولید راه کاری برای مدیریت بازار ارز
چطور مانع جهش قیمتی دلار شویم؟

از کنترل نقدینگی تا سامان دهی تولید راه کاری برای مدیریت بازار ارز

خاتمی فعال اقتصادی گفت: کاهش انتظارات تورمی، رفع مشکلات مربوط به کسری بودجه، مدیریت نقدینگی و سامان‌دادن به محیط تولید می‌تواند مانع از افزایش نرخ ارز و سقوط ارزش ریال شود.

بازار، گروه بانک و بیمه: بازار ارز چند روزی است که روند کاهشی گرفته است. دلار که در بازار رکورد ۶۰ هزار تومان را هم شکسته بود بعد از توافق دیپلماتیک ایران و عربستان و سفر رافائل گروسی به ایران در بازار معاملات فردایی و بازار آزاد روند کاهشی به خود گرفت. با وجود این کاهش اما نگرانی ها درباره وضعیت بازار همچنان ادامه دارد. بسیاری از کارشناسان و فعالین اقتصادی افت قیمت دلار را پایدار نمی دانند و معتقدند که دولت برای جلوگیری از گرانی افسار گسیخته قیمت ها باید مانع رشد نقدینگی شود. سید مهداد خاتمی فعال اقتصادی در اینباره به بازار می گوید: بانک مرکزی باید در سال جدید کنترل تورم و نقدینگی را به عنوان یکی از اصلی ترین اقدامات در دستور کار خود قرار دهد چرا که بخش زیادی از مشکلات امروز اقتصاد حاصل این دو چالش است.

او البته با اشاره به این نکته که بسیاری از مردم برای حفظ ارزش نقدینگی و دارایی خود خواهان خرید دلار شده اند، گفت: دولت باید برای حل این مشکل فکر بکند و شرایط مناسبی را برای سرمایه گذاری فراهم کند.

چطور مانع جهش دوباره قیمت دلار شویم؟

او با بیان اینکه ناکارآمد جلوه دادن دولت سیزدهم در ساماندهی امور، در نهایت تشدید اعتراضات مردمی را فراهم می کند، افزو: در مقابل مناسباتی مثل همکاری با عربستان و ایجاد موازنه قدرت و مراودات اقتصادی با کشور های دیگر از این تشویش ها جلوگیری میکند.

خاتمی اضافه کرد: در چنین شرایط داخلی و فضای رسانه ای بود که اختیارات جدید و ویژه ای از سوی سران قوا به بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز داده شد.

این فعال اقتصادی گفت: براساس این ابلاغیه، خرید ارز توسط صرافی‌ها از صادرکنندگان بدون محدودیت و با نرخ توافقی و غیر دستوری آزاد اعلام شد. همچنین براساس این ابلاغیه فروش ارز در سرفصل سایر (کد ۲۴) با احراز هویت متقاضی ازاد شد و در همین چارچوب رفع تعهد ارزی صادرکننده نیز لحاظ می‌شودکه این موارد به خودی خود فضا جامعه خودگردان را ایجاد می‌کند.

به گفته این فعال اقتصادی؛ کاهش انتظارات تورمی، رفع مشکلات مربوط به کسری بودجه، مدیریت نقدینگی و سامان‌دادن به محیط تولید می‌تواند مانع از افزایش نرخ ارز شود و لذا وقتی تورم و انتظارات تورمی در اقتصاد کشور به دلایل مختلف شکل می‌گیرد، خواه ‌ناخواه شاهد افزایش نرخ ارز مانند دلار و سقوط ارزش ریال خواهیم بود.

وی گفت: نکته ای که بانک مرکزی از ابتدای سال جاری بدان همت گمارده و کنترل تورم و نقدینگی را به عنوان یکی از اصلی ترین اقدامات خود در دستور کار قرار داده است.

آرامش به بازار ارز بازگشته؟

وی اظهار کرد: حالا بازار ارز آرام گرفته، فعالان اقتصادی با چشم انداز روشن تری نسبت به اینده به تعاملات اقتصادی خود مشغول هستند تب روزانه نوسان ارز فروکش کرده است و آثار این تدابیر اقتصادی را در ناکامی التهاب آفرینان دراقتصاد ایران و تغییر رویکرد آنان را از مقابله به مذاکره می توان دید و سیاستمداران کشور با این پشتوانه داخلی با دستی پر حقوق ملت ایران را مطالبه خواهند کرد.

این کارآفرین توضیح داد: برای اینکه در آینده دچار اختلالات و ناپایداری‌های ارزی نظیر ماه‌های گذشته نشویم، باید فعالیت‌هایی را در دستور کار قرار دهیم، به عنوان نمونه بررسی شود کسانی که خواهان ارز هستند، ارز را برای چه می‌خواهند؟ ما در اوایل سال ارزهایی را به عده‌ای دادیم و هیچ وقت سؤال نکردیم این ارز را برای چه لازم دارند، بخشی از آنها پاسخ می‌دادند این ارز را برای آن می‌خواهند که مصونیتی در قدرت خرید خود ایجاد کنند، پس اگر عده‌ای برای مصونیت بخشیدن به کاهش قدرت خرید ریال، به دنبال ارز هستند، پس باید ابزاری جایگزین برای آنها طراحی کنیم، اینها دارایی پولی و ریالی دارند و نسبت به اینکه این دارایی پولی و ریالی آنها دچار کاهش ارزش شود، نگران هستند بنابراین ضرورت دارد ابزار جایگزین برای آنها در نظر گرفته شود، چرا اجازه دهیم برای مصونیت بخشیدن به کاهش دارایی ریالی، ‌ فرد به دنبال سکه، ارز و طلا باشد؟ بنابراین حتماً باید برای جریان مصونیت بخشیدن به کاهش دارایی‌های مردم فکر جدی داشته باشیم.

کد خبر: ۲۱۱٬۸۶۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha