فرشاد یاسمی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار کرد: زندگی عشایر وابسته به شرایط آب و هوایی است، هر زمان بارشها خوب باشد و علوفه در زمین وجود داشته باشد، وضعیت زندگی عشایر مناسب است.
وی بیان کرد: عشایر ایلام ۳۰ تا ۴۰ درصد دامهای خود را به دلیل هزینههای زیاد فروختهاند.
مدیرکل امور عشایری ایلام عنوان کرد: طی دو سال گذشته به دلیل خشکسالی، هزینههای نگهداری دام در بین عشایر بسیار افزایش یافته است، خدمات امور عشایری استان در بخشهای مختلف از جمله نهادهها دامی رضایت نسبی عشایر را در پی داشته است.
یاسمی با اشاره به اینکه خدمات امور عشایری در بخشهای مختلف در حال اجرایی شدن است، افزود: آبرسانی به مناطق عشایری استان از جمله در مناطق مرزی، راهسازی و تجهیز عشایر به پنلهای خورشیدی از مهمترین اولویتهای امور عشایری برای جامعه عشایر استان است.
وی تصریح کرد: برنامه ریزی شده تا پنچ سال آینده تمامی راههای عشایری استان بهسازی و رفع نواقص شود.
وی از سیاستهای کلی امور عشایری استان برای افزایش درآمد عشایر خبر داد و گفت: ارائه تسهیلات به عشایر برای اجرای طرحهای اشتغالزایی نظیر گیاهان دارویی، اقامتگاههای بوم گردی، صنایع دستی، تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز و…در دستور کار گرفته است.
مدیرکل امور عشایری ایلام افزود: علاوه بر ارائه خدمات به عشایر در بخشهای مختلف به عشایر و ارائه تسهیلات، آرد و سوخت نیز در اختیار عشایر استان نیز قرار میگیرد.
ارزش تولیدات عشایر سالانه سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است
یاسمی اظهار کرد: عشایر یک ظرفیت بزرگ اقتصادی، گردشگری و فرهنگی در استان ایلام محسوب میشوند و باید از این ظرفیت برای توسعه کل استان استفاده کرد.
وی با اشاره به برنامههای امور عشایری برای نوروز، تصریح کرد: امور عشایری جزو ستاد سفر محسوب میشوند و قرار است در زمینه گردشگری خدماتی را به مهمانان و مسافران نوروزی در قالب سیاه چادر ارائه دهند.
مدیرکل امور عشایری ایلام بیان کرد: هر خانواده عشایر برای خدمات استاندارد در طول نیازمند ۱۵ میلیون تومان اعتبار است، در حال حاضر این رقم سه میلیون تومان است.
وی افزود: در حال حاضر گوشت قرمز تولیدی عشایر استان سه برابر نیاز استان است، گوشت قرمز تولیدی عشایر حتی در خارج از کشور طرفدار دارد.
وی اضافه کرد: جمع تولیدات عشایر استان ۹۵ هزار تن محصولات مختلف است، ارزش تولیدات عشایر سالانه سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
یاسمی با اشاره به نقش مهمی عشایر در اقتصاد استان، افزود: عشایر با وجود جمیعت کم، نقش بسیار پررنگی در اقتصاد دارند و در تلاش هستیم درآمد عشایر در طول سال افزایش پیدا کند.
مدیرکل امور عشایری ایلام تصریح کرد: ۸۰ درصد عشایر استان متقاضی کوچ هستند، با این وجود ۱۵ کانون ثابت برای اسکان دائم عشایر در نظر گرفته شده است.
نظر شما