به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، نشست کارگروه اینترنت اشیا اتاق ایران با دستور کار بررسی قوانین، آییننامهها و دستورالعملهای مربوط به حوزه اینترنت اشیاء برگزار شد. در این نشست میثم صالحی نایبرئیس این کارگروه از تلاش برای شناسایی دستورالعملها و آییننامههای مغایر با منافع بخش خصوصی خبر داده و گفت: در این راستا با نهادهای متولی و قانونگذار در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مکاتبه انجام شده تا بتوانیم مستندات کاملی از قوانین، آییننامهها و دستورالعملهای تصویب شده از سوی نهادهای تصمیمگیر در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات جمعآوری کنیم. پس از این، مغایرتهای موجود با منافع بخش خصوصی در این مقررات و آییننامهها را شناسایی کرده و به نمایندگی از تشکلهای مربوطه، پیشنهادات خود را برای اصلاح دستورالعملهای اجرایی حوزه خودروهای متصل ارائه خواهیم کرد.
روزبه بابازاده رئیس کمیسیون IOT سازمان نصر تهران با اشاره به دیدگاه امنیتی حاکمیت نسبت به دادههای مربوط به حوزه خودروهای متصل، گفت: پیشنهاد ما این است که برای رفع چالشها و حفظ حقوق بخش خصوصی در این حوزه، حکومت دیتا سنتری مختص خودروهای متصل ایجاد کند و آن را رایگان در اختیار شرکتهای خصوصی قرار دهد، به این ترتیب هم مبحث امنیتی بودن دادهها و جایگاه حکومت پررنگ میشود و هم بخش خصوصی به عنوان فعالین و دستاندرکاران حوزه میتوانند در جایگاه خود به درستی ایفای نقش کنند تا اگر ارزش افزودهای بر روی دادهها ایجاد شود به درستی در چرخه توزیع شود. به این ترتیب اپراتور به عنوان دارنده بستر ارتباطی در کشور خود را مالک تامالاختیار داده و فرایندهای حاصل ندانسته به عنوان اپراتور وظیفه تأمین زیرساخت را بر عهده خواهد داشت.
حمید بهنگار مدیرعامل شرکت پرتوتاپ رایان نیز معتقد بود: در قانون حمایت از کسبوکار، دولت مکلف شده است تا نظرات بخش خصوصی را در کلیه مصوبات خود لحاظ کند. لذا دولت نمیتواند پشت درهای بسته تصمیمگیری و در نهایت آن مصوبات را به بخش خصوصی ابلاغ و اجرای آن را به بخش خصوصی تکلیف کند.
او با تأکید بر اینکه اپراتور در حال پررنگ کردن جایگاه خود در حوزه خودروهای متصل است گفت: در ماههای گذشته شاهد حضور اپراتورها در نمایشگاههای مختلف صنعتی و معدنی بودهایم که به عنوان دارنده زیرساخت در تمامی حوزهها طرح ارائه میدهند. با این شرایط هشدار میدهیم در آینده شاهد ظهور ایرانخودرو و سایپای حوزه IT با انحصار کامل خواهیم بود.
ریاضی رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران هم گفت: در سالهای گذشته در حوزههای مختلف شاهد این موضوع بودهایم که اپراتورهای تلفن همراه به دلیل این که زیرساخت شبکه در اختیارشان بوده اجازه نمیدادند دادهای از شبکه عبور کند مگر این که خودشان در فرایند سهیم باشند، همین امر موجب بسیاری از پروژههای بیسرانجام شده است. حوزه خودروهای متصل نیز از این قاعده مستثنا نخواهد بود چرا که یک شریان اقتصادی در دستان قدرت قرار دارد.
در ادامه از سوی اعضای کارگروه پیشنهاد شد تا با یک استراتژی مشخص سمیناری برگزار شود تا بتوان در حضور دستاندرکاران تصمیمگیر در حوزه اینترنت اشیاء، ماهیت حقوقی و رسمی تشکلهای گرد هم آمده ذیل کارگروه را به عنوان تنها نمایندگان رسمی بخش خصوصی در این حوزه اعلام کرد.
نظر شما