به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی نفت پارس، تولید محصولات دانشبنیان این شرکت، علاوه بر اینکه به کاهش ارزبری، اشتغال آفرینی، توسعه صادرات و خودکفایی کمک میکند، کاملاً با کیفیت نمونه خارجی قابل رقابت بوده و به دلیل مقرون به صرفه بودن در مقایسه با محصولات وارداتی میتواند هزینه های مربوط به صنایع کلیدی و استراتژیک را کاهش داده و کشور را از وابستگی به سایر کشورهای در این حوزه بی نیاز نماید.
از این حیث، متخصصان و مهندسان جوان ایرانی در شرکت نفت پارس، برای اولین بار با تولید روانکارهای مورد نیاز صنایع دریایی و هوایی، توانستند به پیشرفت بزرگی در این زمینه دست یابند.
تامین روانکارهای صنایع هوایی به دلیل حساسیت بسیار بالای تجهیزات و خسارات جبران ناپذیر ناشی از هر گونه ایراد عملکردی، از استانداردهای جهانی بسیار سختگیرانه ای برخوردار است. همچنین علاوه بر پیچیدگی دانش فنی این روانکارها، در دسترس نبودن مواد اولیه اختصاصی، آنالیزهای آزمایشگاهی و هزینه بسیار بالای تست های میدانی از دیگرچالش های تولید روانکارهای این صنعت می باشد. ماحصل تلاش متخصصین نفت پارس در این راستا در سال گذشته، ساخت و کسب تاییدیه دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای روغن پارس هیدرولیک FH۵۱ تحت استاندارد MIL-PRF-۵۶۰۶ بوده است.
همچنین این شرکت در عرصه ارتقای روغن های صنایع دریایی همگام با تدوین استانداردهای جهانی در خصوص لزوم استفاده از سوخت های کم سولفور نیز حضور فعال داشته و توسعه محصولات صنایع دریایی مطابق با استانداردهای جهانی در این حوزه صورت پذیرفته است.
شایان ذکر است؛ شرکت نفت پارس، تنها به کسب عنوان دانش بنیانی بسنده نکرده و در تمامی صنایع کلیدی در راستای افزایش خودکفایی و بومی سازی طیف وسیعی از روانکارهای مبتنی بر دانش اقدام کرده است. تولید آخرین نسل روغن ها و گریس های ویژه صنایع هوایی و خودرویی، گریس هایی با تکنولوژی بالا ویژه صنایع فولاد و روغن دی الکتریک مورد استفاده در صنایع حفاری مطابق با بالاترین استانداردهای بین المللی از جمله دستاوردهای شرکت نفت پارس در این حوزه می باشد. همچنین همکاری با شرکت های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور تلاش دیگر این مجموعه، در راستای ارتقا محصولات دانش محور بوده است.
امید است این شرکت با رویکرد توسعه محصولات مبتنی بر دانش، مسیر خودکفایی صنایع استراتژیک در کشور را هموارتر سازد.
نظر شما