به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در همایش سالانه انجمن مالی ایران که در اصفهان برگزار شد، گفت: تعیین نرخ ارز ثابت، یک سیاست شکست خورده است و دلار ۴۲۰۰ موجب تشکیل هزاران پرونده ارزی در دولت قبل شد. در سیاستهای ارزی اخیر کشور، شاهد اظهارنظرهای تخصصی نبودیم و این یک خلاء و آسیب جدی است که احتمال تکرار اشتباهات گذشته را زیاد میکند. نیازمند تحرک بیشتر در انجمنها و چنین نشستهایی هستیم تا همچون سایر کشورها نقش خود را در حکمرانی ایفا کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: ما نمیتوانیم نرخ ثابتی را به عنوان یک سیاست ارزی اعلام کنیم. کشور در ادوار مختلف، قبل و بعد از انقلاب تجربه نوسانات ارزی را داشته است. سیاست تعیین نرخ ارز، سیاستی است که موجب از بین رفتن بسیاری از منابع ارزی کشور شد.
پورابراهیمی ادامه داد: سال ۱۳۹۶ در آغاز تلاطمات ارزی، جلساتی با وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی داشتیم که مدعی شدند برنامه جامعی برای ارز دارند. آن برنامه در نهایت به تغییر نرخ سود بانکی، فروش ذخایر ارز و سکه منجر شد. اقداماتی که هیچ کدام راهکار موثری نبود. ما باید به دنبال اصلاح سیاستها میرفتیم نه تکرار تجربیات. در آن سال یک طرح را با مشورت دو نهاد تنظیم کردیم و به اطلاع دکتر لاریجانی رساندیم. قرار بود این طرح در کمیسیون مطرح شود اما خبر جلسه ارز ۴۲۰۰ توسط معاون اول وقت اعلام شد که آثار مخرب و تجربیات تلخ آن را همه به خاطر داریم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن ابراز نگرانی نسبت به چند نرخی بودن نرخ ارز اظهار کرد: عرضه ارز کاهش یافته و تقاضا فزاینده شده است. اصل حذف ارز ترجیحی گرچه در اجرا ایراداتی داشت اما مورد نظر و حمایت کمیسیون اقتصادی بود. ما از سیاست جدید اعلامی رئیس کل بانک مرکزی نگرانیم و نباید اشتباهات قبل را تکرار کرد.
نماینده مردم کرمان در مجلس تأکید کرد: سیاست فعلی ضد تثبیت نرخ ارز است، چراکه طرف عرضه و تقاضا را به تعادل نمیرساند. اکنون ببینید بسیاری از صادرکنندگان چه خصوصی و چه وابسته به نهادهای عمومی در عرضه ارز خود چه رفتاری دارند؟ عرضه ارز کاهش یافته و تقاضا فزاینده شده است.
نظر شما