به گزارش بازار، این اقدام شرکت دولتی نفت ونزوئلا(پی دی وی اس ای) و شرکت ملی پالایش و توزیع نفت ایران برای افزایش تولید سوخت در مرکز پالایشی پاراگوآنا، گامی به سوی پایان دادن وابستگی ونزوئلا به فناوری پالایش ایالات متحده به شمار می رود.
ونزوئلا به رغم در اختیار داشتن بزرگ ترین ذخایر نفت خام جهان، در سال گذشته با مشکل تولید بنزین و گازوییل کافی به علت از کار افتادن این پالایشگاه روبرو بودو به علت سرمایه گذاری ناکافی و اعمال تحریم های ایالات متحده که مانع واردات سوخت شده بود به گونه ای که از ۲۰۲۰ صف های طولانی در برابر جایگاه های سوخت ایجاد شده است.
تهران در سال های اخیر در راستای تقویت روابط با کاراکاس، به این کشور نفت خام و میعانات نفتی به همراه قطعات یدکی و مواد اولیه برای شبکه پالایشی قدیمی ونزوئلا با ظرفیت روزانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه، صادر کرده است.
یک شرکت وابسته به شرکت دولتی پالایش و پخش نفت ایران در ماه مه قراردادی به ارزش ۱۱۰ میلیون یورو با همتای ونزوئلایی خود برای تعمیر "ال پالیتو" کوچک ترین پالایشگاه آن با ظرفیت روزانه ۱۴۶ هزار بشکه واقع در مرکز این کشور امضا کرده که اکنون در حال اجرا شدن است.
این منابع آگاه رویترز، پیش بینی کرده اند که این شرکت ها در هفته های آتی قراردادی به ارزش ۴۶۰ میلیون یورو برای تعمیر و بازسازی مجتمع پالایشگاهی پاراگونا با ظرفیت روزانه ۹۵۵ هزار بشکه در سواحل غربی این کشور، امضا کنند.
اجرای این طرح در پاراگوانا به شرکت ایرانی امکان به کارگیری پیمانکاران و برون سپاری کار تعمیر پنج واحد تقطیر از ۹ واحد آن را می دهد که وظیفه پالایش اولیه نفت خام را برعهده دارد.
پاراگوآنا که از پالایشگاه های آموای و کاردون تشکیل شده، در ماه جاری حتی پس از آغاز به کار واحد کاتالیتیک کراکر آموآی که برای تولید بنزین حیاتی است، با ۲۵ درصد ظرفیت کار می کرده است.
نظر شما