به گزارش بازار، مهدی دادفر با اعلام این که کالایی با مشتریِ زیاد اگر در بورس با تعداد اندک عرضه شود، عملا فضای مزایده شکل میگیرد، گفت: رقابت ایجاد شده موجب افزایش بیش از پیش قیمتها خواهد شد.
وی افزود: برای خودروهای وارداتی تصور نمیکنم مشتری بهره لازم را از فضای بورس کالا ببرد.
دادفر عرضه در بورس را دارای معایب و مزایایی دانست و گفت: مصرف کننده نهایی به راحتی دسترسی به بورس کالا و خرید خودرو نخواهد داشت.
این فعال در زمینه واردات خودرو با بیان این که عدهای در بورس کالا برندهی خرید خودرو شده و نفراتی نیز به عنوان اسپانسر در این زمینه فعالیت میکنند، گفت: این مسئله برایم عجیب است.
وی در مصاحبه با رادیو گفتگو در پاسخ به این سوال که با عرضه به صورت بورسی مخالف است یا موافق گفت: مگر راه دیگری هم هست!؟
دادفر افزود: قانون ساماندهی کسب و کار خودروی وارداتی، تنظیم عرضه و قیمت را دنبال میکرد؛ لذا باید دید روش کنونی واردات، آیا به تنظیم گری عرضه در بازار میانجامد؟
وی گفت: از سال ۸۹ تا امروز متوسط تولید، فروش و واردات بین ۹۰۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه و این ارقام در نوسان بوده است.
دادفر افزود: تا زمانی که این تقاضا پاسخ داده نشود، با هر مدلی که دست به عرضه بزنیم، اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
وی خاطرنشان کرد: دوستان قصد داشتند قیمت خودرو داخلی را آزاد کنند و قرار بود در این معادله و بازی، قیمت خودرو داخلی آزاد و واردات هم آزاد شود و تعرفه نیز باید پایین میبود.
دادفر ادامه داد: برداشت بنده این است که برای راحت شدن کار خودروساز و قیمتِ مورد نظر خود تولیدات را وارد بورس کردند.
از این طریق با استفاده از یک فضای مالی، شفافیت و رقابتی بودنِ به ذهن مردم متبادر میشود؛ قرار بوده قیمت خودرو را افزایش دهند و با این تکنیک چنین کاری را صورت دادند، ولی در مقابلِ مردم، به تعهد عمل نکردند و واردات آزاد نشد.
وی یادآوری کرد که بازار هم قرار بود رقابتی شود و خودروساز به هر قیمتی که دوست دارد، محصول را نفروشد. پس چرا اجازه نمیدهند خودروی خارجی را به هر شکلی که مردم میتوانند، وارد کشور کنند!؟
نظر شما