به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، جلسه هماندیشی آموزههای بم به ریاست محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران برگزار شد. این شرکت در نظر دارد به مناسبت پنجم دیماه «روز ایمنی در برابر زلزله وکاهش اثرات بلایای طبیعی» رویدادی به منظور بهرهگیری از آموزههای زلزله بم و با هدف ترویج فرهنگ نوسازی، بهسازی و مقاومسازی مردمی واحدهای فرسوده و لرزان در شهرها و محلات هدف در روزهای سوم تا پنجم دی برگزار کند.
محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در جلسهای که به منظور تشریح برنامههای این رویداد برگزار شد، با اشاره به این که در کشور ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به تعداد بالای بناهای ناپایدار چارهای جز مردمیسازی نداریم و ساکنان، مالکان، سازندهها و همه دستگاههایی که میتوانند کمک کننده باشند باید پای کار بیایند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که بسیاری از مالکان و ساکنان این بافتها کسانی هستند که توان مالی لازم برای نوسازی را ندارند، تصریح کرد: نگاه استراتژیک این است که انگیزه و توان لازم را در مردم ایجاد کرده و موانع را از سر راه برداریم، طی این سالها سختگیریهای بیش از اندازه باعث شد سرعت نوسازی کند شود، اکنون وظیفه ما این است که روند نوسازی را شتاب بخشیده و خطر سقفهای لرزان را کاهش دهیم.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که میتوان از ظرفیت بم برای بیدارباش و هوشیار کردن ساکنان و تمام عوامل مرتبط استفاده کنیم، اظهارکرد: علیرغم فعالیتهای صورت گرفته از زمان زلزله بم هنوز آثار زلزله در شهر وجود دارد، بنابراین به دنبال این هستیم که یک جریان فرهنگی را راهاندازی کنیم تا در طول سال ادامه داشته باشد. برای برگزاری این رویداد ۱۰۰ شهر بزرگ در کشور انتخاب شدهاند و طی این پویش در هر سه روز سه جلسه مختلف در هر شهر برگزار خواهد شد.
آئینی ادامه داد: در جلسه اول رویداد بم، جلسهای با مدیران شهری و اعضای ستاد بازآفرینی شهرستان جهت تبیین و توجیه اهمیت موضوع برگزار خواهد شد، هدف این است به این مدیران یادآوری کنیم حاصل تلاشهای آنها حتی اگر منجر به نجات جان یک نفر شود، کار بزرگی است، هر چند معتقدیم این رویداد آثار وسیعی در حوزه نوسازی و مقاومسازی بافتهای فرسوده خواهد داشت.
او با اشاره به اولین مصوبه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در دولت سیزدهم، گفت: بر اساس این مصوبه استانداران مکلف شدهاند برنامه جامع بازآفرینی استان را با اولویت نوسازی مسکن تدوین کنند.
به گفته دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار این جلسه دو محور اساسی دارد که اولین آن پرداختن به آثار اجتماعی و عاطفی است و در بخش دیگر، سفیران نوسازی که از شرکت بازآفرینی شهری ایران به شهرهای منتخب میروند در خصوص تهیه برنامه جامع بازآفرینی شهری اطلاعات لازم را به مدیران ارایه میکنند.
آئینی با بیان این که جلسه دوم با سازندگان خواهد بود، توضیح داد: در این جلسه از تمام سازندگانی که تجربه کار در بافتهای فرسوده را دارند یا علاقهمند به فعالیت در این حوزه هستند دعوت میشود و در خصوص مسوولیت اجتماعی که بر عهده آنهاست و نیز بر رعایت مقررات ملی ساختمان برای حفظ جان ساکنان تاکید خواهد شد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: جلسه سوم نیز با حضور شهروندان ساکن در محلات بافت فرسوده برگزار و اطلاعرسانی لازم در این خصوص انجام خواهد شد. واقعیت این است؛ مردم باید به این باور برسند که خانههایشان مقاوم شود، در غیر این صورت نمیتوان کار زیادی از پیش برد. همچنین در این مسیر میتوان از امکانات موجود در طرح «توسعه و تحول اجتماعمحور در ۲۰۲۰ محله کمتر برخوردار» نیز استفاده کرد و جلسات را در خانههای هلال یا امداد و با کمک شهرداران کوچهها برگزار و شهروندان را از حقوقشان آگاه کرد.
محمد برزنگ فرماندار بم نیز با بیان این که تلاش شد سفیران نوسازی از بین مدیران پیشکسوت حاضر در زمان زلزله و همچنین مدیران دوران بازسازی بم، برای اعزام به سراسر کشور انتخاب شوند، از آمادگی سفیران و مدیران شهری برای اجرای هر چه بهتر این رویداد ترویجی برای داشتن ایرانی قوی خبر داد.
در ادامه سامینژاد عضو شورای شهر اسلامی شهر بم گفت: بعد از زلزله بم، ایران برای زنده شدن دوباره بم به پا خواست و حال نوبت بم است به عنوان سفیر نوسازی برای داشتن ایران قوی و مقاوم در برابر حوادث غیرمترقبه به پا خیزد تا تلفات جانی در هنگام زلزله به حداقل برسد، جان هموطن ایرانی برای ما عزیز است.
نظر شما