به گزارش بازار، محمدحسن صافی در حاشیه جلسه کارگروه اشتغال و کارآفرینی منطقه هفت سازمان بهزیستی کشور بااشاره به بیانات رییسجمهور در روز جهانی افراد دارای معلولیت در جمع معلولان برای ضرورت ایجاد فرصتهای اجتماعی برابر برای افراد دارای معلولیت افزود: مهترین سرفصل بیانات رییسجمهوری موضوع اشتغال معلولان بود، لذا باتوجه به اینکه مشکلات زیادی در مقوله اشتغال در کشور مطرح است برای ایجاد اشتغال جامعه معلولان نیاز به اقدامات ویژه و مضاعف است و این امر مستلزم تلاش بیشتری است تا معلولان با وجود همه استعدادها و توانمندیها به یک شغل و اقتصاد پایدار در زندگی برسند.
وی گفت: سازمان بهزیستی آمادگی دارد فهرست کاملی از افراد جویای کار و فاقد شغل را احصا کند؛ لذا سازمانها، نهادها، شرکتها و همه ارگانهایی که به نوعی از بودجه دولت ارتزاق میکنند موظفند طبق قانون حمایت از حقوق معلولان برای جذب این افراد و به کارگیری آنها در مشاغل موردنیاز اهتمام ورزند.
صافی ادامه داد: برای شناسایی دقیقتر افراد جویای کار دارای معلولیت، مکاتباتی با مراکز بهزیستی استانها صورت گرفت که براساس آن درخواست افراد معلول جویای کار و بدون شغل باهمکاری ادارات بهزیستی استانها و شهرستانها ثبت میشود و درخواست کار آنها طبق استاندارد برای شناسایی درست افراد جویای کار براساس مدرک، مهارت و علایق مددجویان برای مراحل بعدی آماده میشود.
رییس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور افزود: باتوجه به فضای خوبی که پیرو بیانات رییسجمهور در مبحث اشتغال به وجود آمده و ابلاغ بخشنامه آن در سراسر کشور، افراد دارای معلولیت میتوانند به ادارات بهزیستی در مراکزو شهرستانها مراجعه و درخواست خود را به کارشناسان بهزیستی و مددکاران ارایه دهند تا از این طریق هرچه سریعتر بتوان بانک اطلاعاتی نهایی مربوط به اشتغال معلولان جویای کار تکمیل شود.
وی با بیان اینکه درکنار فراخوان اشتغال برای افراد جویای کار تا چند روز آینده نیز قرار است سامانهای راهاندازی شود گفت: افراد دارای معلولیت و بدون شغل با پرکردن فرمهای خوداظهاری میتوانند اطلاعات خود را در سامانه ثبت کنند، سپس با همکاری گروه توانبخشی حرفهای با برخی استانداردها، سطح کارمدی فرد معلول شناسایی میشود که با احصا خروجی این سامانه به عنوان خروجی استاندارد ازلحاظ توانبخشی حرفهای اسامی این افراد به رییس جمهور ارایه میشود.
رییس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به گستردگی آسیبها و شرایط خاص خوزستان بعد از جنگ تحمیلی افزود: خوزستان نگاه ویژهتری در حوزه محرومیتزدایی و اشتغال به ویژه گروههای هدف بهزیستی را میطلبد که تلاش شد در بهزیستی کشور نیز این موضوع پررنگتر شود.
وی گفت: منابع اعتباری امسال اشتغال خوزستان در بند ب تبصره ۱۶، درمقایسه با پارسال تقریبا پنج برابر شده است؛ یعنی در سال ۱۴۰۱ این منابع برای مددجویان سازمان بهزیستی در بحث تسهیلگری اشتغال و تسهیلات وام اشتغال قرضالحسنه پنج برابر افزایش پیدا کرد.
صافی ادامه داد: بهزیستی خوزستان در جذب تسهیلات اشتغال بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه توانسته جزو استانهای خوب کشور باشد و با توجه به زحمات بهزیستی خوزستان و با همکاری بنیاد برکت و شورای
برنامهریزی استانداری خوزستان و بانک کارآفرین توانست ۱۰۰ درصد تعهدات خود در را زمینه اشتغالزایی و جذب تسهیلات انجام دهد و برای ۲۴۴ نفر از افراد دارای معلولیت، ایجاد اشتغال کند.
وی با اشاره به موضوع تعهد اشتغال بهزیستی در خوزستان بیان کرد: طبق برنامه ششم توسعه، باید برای ۲هزار و ۵۸۴ نفر در سال ۱۴۰۰ در خوزستان ایجاد اشتغال میشد که ۱۰۰درصد تعهدات انجام شد.
صافی ادامه داد: در برنامه تحولی در حوزه اشتغال که بیش از برنامه تعهدات ششم توسعه کشور است سازمان بهزیستی کشور به دنبال تسهیلگری برای ایجاد شغل برای صد هزار نفراست که سهم استان خوزستان در تسهیگیری ایجاد شغل برای چهار هزار و ۲۹۸ نفر از مددجویان خود است.
رییس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور افزود: در سامانه نظارت و رصد وزارت کار و تعاون اجتماعی، ۸۳ درصد صحت سنجی اشتغال ثبت شده خوزستان تایید شده است که این رقم از میانگین کشوری بالاتر است.
وی ابراز امیدواری کرد با همتی که در مدیریت استان خوزستان وجود دارد در حوزه مهارت آموزی، آموزش و اشتغال پایدار، اتفاقات خوبی رقم بخورد.
نظر شما