به گزارش بازار، شهرام بخشیپور با اشاره به اینکه کشور ما دارای ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی است که باید از پتانسیلهای اقتصادی آن در نواحلی مختلف به نحو مطلوب بهرهبرداری شود، اظهار داشت: اینگونه نیست که بتوانیم از تمامی این ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی استفاده کنیم، اما باید با آمایش سرزمینی، نواحی که دارای پتانسیل اقتصادی است را احصاء کرده و در راستای بهبود وضعیت دریایی و بندری کشور، گام برداریم.
وی ادامه داد: توسعه اقتصاد دریامحور نیازمند ثبات اقتصادی در کشور است و ابتدا باید مناسبات سیاسی و اقتصادی کشور بر پایه رشد اقتصادی بنا شود و پس از آن بتوانیم مسیر درستی را در توسعه اقتصاد دریامحور ترسیم و اهداف مالی، معیشتی و اجتماعی آن را محقق کنیم.
رییس هیات مدیره انجمن پایانه داران ایران با تاکید بر اینکه توسعه بنادر نیازمند پسکرانه و اراضی پشتیبانی مناسب است، بیان کرد: بنادر توسعه یافته نیازمند دسترسیهای مختلف جادهای، ریلی و هوایی هستند و باید از امکانات و زیرساختهای لازم برای حملونقل و ترانزیت کالا، برخوردار باشند.
بخشیپور با اشاره به اینکه متاسفانه در مقوله اقتصاد دریامحور در حد شعار عمل کردهایم و کارنامه قابل دفاعی نداریم، گفت: ظرفیت دریایی و بندری کشور بیش از میزان تجارت فعلی کشور است و متاسفانه توسعه اقتصاد دریامحور طبق اظهارات مقام معظم رهبری طی سالیان اخیر مغفول مانده است.
به گفته بخشیپور؛ باید قبول کنیم که میزان شناخت مردم از دریا و اقتصاد دریا کافی نیست و در عین حال بستر مناسبی برای توسعه اقتصاد دریامحور در تمامی سطوح کشور فراهم نشده است تا ملت ایران بتواند از این مواهب خدادادی به قدر کافی بهرهمند شود.
رییس هیات مدیره انجمن پایانه داران ایران با تاکید بر اینکه در حوزه حملونقل دریایی بسیار مظلوم واقع شدهایم، عنوان کرد: باید از ظرفیت دانشگاهی کشور برای تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه دریایی و بندری استفاده کنیم و در سطح خرد و کلا در راستای اشاعه فرهنگ دریایی حرکت کنیم.
گفتنی است، به تازگی حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا در دیدار با تعدادی از فرماندهان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، بیان کردند: استفاده از فرصت دریا و ظرفیتهای عظیم آن باید به فرهنگ عمومی در کشور تبدیل شود. با وجود این سابقه و سواحل طولانی دریایی در شمال و به خصوص جنوب ایران، فرهنگ استفاده از فرصتهای دریا در کشور مورد غفلت واقع شده و باید به فرهنگ عمومیِ مردم تبدیل شود. ایشان همچنین با اشاره به سوابق دریانوردی ایرانیان در گذشته که باعث انتقال فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی به مناطق دیگر دنیا شد، خاطرنشان کردند: در چند سال گذشته بحث توسعه سواحل مکران مطرح شد و دولتها هم از آن استقبال کردند، اما پیشرفت جدی در این موضوع نیازمند فرهنگسازی است.
نظر شما