به گزارش بازار، جهانبخش میرزاوند در حاشیه مراسم بزرگداشت روز جهانی خاک گفت: قانون حفاظت خاک، قانون بسیار خوبی است و آییننامه اجرایی آن به موقع تدوین و در کمیتههای تخصصی و کمیسیون زیربنایی دولت در حال بررسی است.
وی افزود: از آنجایی که بیش از ۱۰ دستگاه اجرایی در اجرای قانون حفاظت خاک ذیمدخل هستند و اجرای آن، رویههای معمول برخی سازمانها و ادارات اجرایی را تحت تاثیر قرار میدهد، از این رو آییننامه اجرایی قانون حفاظت خاک، بیش از دو سال است که در کمیتههای تخصصی و کمیسیون زیربنایی دولت در رفت و آمد است تا سازمانها بتوانند خود را با آن تطبیق دهند و به اجرا درآورند.
میرزاوند با بیان این که آییننامه اجرایی قانون حفاظت خاک دارای ۴۰ ماده است، اظهار داشت: هر یک از مواد آییننامه اجرایی قانون حفاظت خاک در حوزه وظایف دستگاههای اجرایی مختلف هستند.
وی ادامه داد: با جلسات متعدد کارشناسی که تشکیل شده، دستگاههای اجرایی تقریبا به هماهنگی و همافزایی لازم و به یک زبان و نظر کارشناسی مشترک رسیدهاند و پیشبینی میشود این آییننامه تا پایان امسال توسط هیات وزیران تصویب شود.
میرزاوند تصریح کرد: برای حفاظت از خاک، موضوعاتی نظیر اجرای قانون، اعمال حاکمیت، جرمانگاری و مشارکت مردمی مطرح است و در راستای تامین امنیت غذایی برای نسل آینده، مشارکت آحاد مردم در مراقبت از خاک ضروری است و تحقق این مهم نیز به فرهنگسازی به ویژه از طریق رسانههای جمعی و کمک آموزش و پرورش نیاز دارد.
مدیرکل دفتر امور خاک وزارت جهادکشاورزی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره تاثیر تغییرات اقلیمی بر خاک نیز گفت: خاک یکی از منابع پایهای است که به شدت از تغییرات اقلیمی تاثیر میپذیرد و در عین حال بر تغییرات اقلیمی تاثیر میگذارد.
وی افزود: یافتههای علمی در جهان نشان میدهد خاک بزرگترین مخزن کربن کره زمین است و مدیریت در فعالیتهای کشاورزی یا در سایر فعالیتها در بستر خاک اگر مبتنی بر بهرهبرداری پایدار و دانش روز نباشد، موجب تخریب خاک، تجزیه مواد آلی خاک، افزایش گازهای گلخانهای و تشدید تغییرات اقلیمی میشود.
میرزاوند اذعان داشت: ما برنامهای را در زمینه تاثیر تغییرات اقلیمی بر منابع خاک و اثر متقابل خاک بر تغییرات اقلیمی در دستور کار داریم و کارهای کارشناسی آن در حال انجام است.
وی ابراز امیدواری کرد؛ با تدوین و اجرای این برنامه، اثرات تغییر اقلیمی بر خاک کشور کم شود.
نظر شما