محمدعلی خاشی در گفتگو با بازار با اشاره به بحثهایی که در مورد نفت به وجود آمده، گفت: این مسائل باعث شد ظرفیت ترانشیپ نفت در مرز ماهیرود با کاهش مواجه شود.
خاشی با اشاره به کاهش ترانشیپ نفت در مرز ماهیرود افزود: با توجه به زیرساختهایی که برای ترانشیپ در ماهیرود فراهم شده بود بیم این را داشتیم که این تجهیزات و امکانات بدون استفاده بماند.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبهای که استاندار خراسان جنوبی برای رفع این مشکل مصوب کرد، مقرر شد از این پس مشتقات نفتی هم در ماهیرود ترانشیپ شود.
خاشی گفت: بر اساس این مصوبه از این پس ۷۰ درصد مشتقات نفتی ترانشیپ و ۳۰ درصد مستقیم وارد خاک افغانستان میشود.
مدیرکل گمرک خراسان جنوبی ادامه داد: این مصوبه باعث شد حداقل ۱۰۰ کامیون به ظرفیت خروجی مرز افزوده شود.
خاشی گازوئیل، ال پی جی، روان سازها، مازوتها، پارافین، نفت چراغ و … را از انواع مشتقات نفتی که ترانشیپ خواهند شد بر شمرد.
به گفته وی ترانشیپ نوعی حمل و نقل است که در آن کالا تحت نظر گمرک از یک وسیله حمل و نقل ورودی به یک وسیله حمل و نقل خروجی منتقل میشود.
گاهی تجار برای آنکه هزینههای نقل و انتقال مستقیم به کشور دیگری را کاهش دهند و یا تحریمهایی که بر علیه کشور مقصد اتخاذ شده است را دور بزنند مایلند کالای خود را ابتدا به یک کشور دیگر منتقل و سپس با روش ترانشیپ به کشور مقصد منتقل کنند تا بتوانند کالای خود را به کشور مقصد برسانند.
ترانشیپ امروزه در امر صادرات و واردات کالا تأثیرات بسیاری گذاشته است که از جمله آنها روان تر شدن انجام ترخیص کالا، کاهش هزینهها و جلوگیری از قاچاق کالا است.
نظر شما