۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۵
علاقه ای به استفاده از سوخت مایع نداریم| مقدار گوگرد موجود در مازوت نیروگاه ها ۳.۵درصد است
مسئول محیط زیست برق حرارتی در پاسخ به بازار:

علاقه ای به استفاده از سوخت مایع نداریم| مقدار گوگرد موجود در مازوت نیروگاه ها ۳.۵درصد است

جعفرزاده مسئول محیط زیست برق حرارتی گفت: براساس بررسی‌های صورت گرفته گوگردزدایی سوخت باید در پالایشگاه‌ها صورت گیرد چرا که این کار مشکل اساسی آلودگی سوخت مازوت را به طور کامل برطرف خواهد شد.

بازار؛ گروه آب و انرژی: ساناز جعفرزاده امروز در بیست‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق در نشستی خبری در پاسخ به سوال بازار درباره مقدار گوگرد موجود در نیروگاه ها گفت: براساس استانداردها مقدار گوگرد در سوخت مایع باید ۰.۷ درصد باشد این در حالی است که مقدار گوگرد در سوخت تحویلی ما حدود ۳ تا ۳.۵ درصد است.

به گفته این مقام مسئول در شرکت برق حرارتی، با وجود تصور عموم درباره تاثیر نیروگاه‌ها بر روی آلودگی هوا باید توجه داشت که ۵ شاخص آلودگی وجود دارد که اگر یکی از این شاخص ها حد استاندارد را رعایت نکند آن روز هوای ناسالم تلقی می شود.

وی ادامه داد: براساس مستندات در ۱۰ سال گذشته، شاخصی که بالاتر از حد استاندارد بوده است، شاخص ذرات بوده است در حالی که آلودگی منتسب به مصرف مازوت در نیروگاه‌ها، انتشار ترکیبات اکسید گوگردی است.

جعفرزاده با بیان اینکه در تمام کلان شهرها درگیر بحث ذرات هستیم، بیان کرد: براساس ترازنامه انرژی کشور، در دوره گذشته حدود ۸۱ درصد ذرات معلق منتشر شده به حوزه حمل و نقل مربوط بوده است.

او همچنین در خصوص راهکارهای صورت گرفته برای کاهش آلودگی نیروگاه‌ها اظهار کرد: علی‌رغم این‌که نیروگاه‌ها را عامل اصلی آلودگی هوا می‌دانند، میزان آلایندگی این بخش از سایر بخش‌ها بسیار کمتر است.

جعفرزاده با بیان این‌که پنج شاخص تعیین آلودگی در کشور وجود دارد که اگر یکی از این شاخص‌ها رعایت نشود آلودگی اتفاق می‌افتد، گفت: براساس مطالعات صورت گرفته در طول ۱۰ سال گذشته شاخص ذرات عامل آلودگی بوده است، زمانی که این شاخص افزایش یابد میزان آلودگی افزایش پیدا می‌کند.

مدیرکل برنامه ‌ریزی تولید شرکت برق حرارتی با بیان این‌که مازوت انتشار ترکیبات اکسید گوگردی را دارد که اگر شاخص محلول ترکیب اکسید گوگرد بالا رود این موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد گفت: در تمام کلانشهرها آلودگی ذرات بیشتر است و براساس ترازنامه انرژی نیز سهم آلودگی ذرات معلق ۸۰.۸ درصد مربوط به حوزه حمل و نقل بوده است.

جعفرزاده ادامه داد: از زمان تصویب قانون هوای پاک در مورد فیلتراسیون نیروگاه‌ها مطالعه صورت گرفته که براساس این مطالعات با توجه به آب‌بر بودن گوگردزدایی انجام چنین اقدامی به صرفه نیست. در همین راستا در دی‌ماه سال ۱۴۰۰ نیز فراخوان عمومی برای ساخت تجهیزاتی که میزان آلودگی را کاهش می‌دهد برگزار شد و پوروپزال‌هایی که به این کمیته داده شد مورد بررسی وزارت نیرو، سازمان محیط زیست، معاونت علمی ریاست جمهوری و پژوهشگاه نفت قرار گرفت و در نهایت مشخص شد که گوگردزدایی از دود تبعات زیست محیطی بیشتری دارد و در نهایت به استناد موارد بررسی شده با توجه به این‌که نیروگاه‌ها تنها ۱۵ درصد مازوت را استفاده می‌کنند قرار بر این شد که گوگردزدایی از مبدا صورت بگیرد و اکنون نیز این مساله سازوکار آن مشخص شده است.

به گفته مدیرکل برنامه ‌ریزی تولید شرکت برق حرارتی، تجربه گوگردزدایی سوخت در وزارت نفت وجود دارد و لازم است این وزارتخانه به این مساله توجه داشته باشد.

وی با تاکید بر این‌که سوختی که به عنوان سوخت اول در نیروگاه‌ها نیاز داریم سوخت گاز است چرا که سوخت مایع میزان خوردگی سرد را در نیروگاه‌ها افزایش می‌دهند، تصریح کرد: به همین دلیل تمایل ما به استفاده از سوخت مایع نیست و تقاضای سوخت گاز را از وزارت نفت داریم.

کد خبر: ۱۸۹٬۴۲۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha