به گزارش بازار به نقل از ایبنا، عطا بهرامی اقتصاددان و استاد دانشگاه، در خصوص آمارهای منتشر شده از سوی صندوق بین المللی پول گفت: هر چند اقتصاد ایران با احیا شدن فاصلههای بسیار زیادی دارد چرا که تحریمها و سوء مدیریت سال هاست تن اقتصاد ایران را رنجور و ضعیف کرده است، اما برآینده پیش بینیهای صندوق بین المللی پول حاکی از رشد اقتصادی مثبت است. قطع به یقین برای عینی شدن و حصول نتیجه در مدت زمان کمتری نیازمند تغییرات اساسی در ساختارهای اقتصادی ایران هستیم.
وی در این باره توضیح داد: قطع به یقین با گذشت چند سال از رشد منفی اقتصاد، انتظار میرفت به تدریج شاهد رشد مثبت اقتصاد در بخشهای مختلف اعم از داخلی و خارجی باشیم، اما مساله مهم این است که باید ببینیم تا چه مدتی و براساس توسل به چه راهکارهایی میتوانیم این رشد را مثبت نگاه داریم.
وی در این باره تصریح کرد: مسلما گزارش صندوق بین المللی پول در خصوص کم بودن میزان بدهی خارجی ایران درست است. ایران نزدیک ۸، ۷ میلیارد بدهی خارجی دارد، بنابراین ایران از کم بدهکارترین کشورهای جهان به شمار میرود، اما ایران از نظر ریسک وام دهی ایده آل است.
عطا بهرامی خاطر نشان کرد: به عنوان مثال ترکیه ۵۰۰ میلیارد دلار بدهی دارد، بنابراین میتوان گفت ایران شرایط بسیار عالی در مقابل کشورهای با بدهی بالا دارد لذا با سهولت بیشتری میتواند اقساط بدهی خود را پرداخت کند.
عطا بهرامی توضیح داد: به خصوص قیمت انرژی که در اقتصاد ما با اهمیت است هر روز در حال افزایش است و این ضمانت برای وام دهنده است و در نظام مالی جهانی ایران مورد عالی برای دریافت وام است.
وی در خصوص رشد پیش بینی شده برای اقتصاد ایران نسبت به کشورهای منطقه گفت: در منطقه غرب آسیا بنا بر پیش بینیهای صندوق بین المللی پول رشد ۴.۹ درصدی اقتصادی گزارش شده است، البته کشورهای ذره بینی و کوچک حاشیه خلیج فارس از نظر اقتصادی اهمیتی ندارند برای ایران ۳ درصد رشد پیش بینی شده است.
وی در پایان گفتگو تاکید کرد: اگر بتوانیم شرایط رشد را تداوم دهیم و دو سه فصل دیگر حفظ کنیم قطعا حتی در شرایط تحریمی رشد قابل توجهی خواهیم داشت هر چند تا رسیدن به رشد ۸ درصدی مورد نظر دولت فاصله زیادی داریم، اما گزارشها و پیش بینیهای صندوق بین المللی پول حاکی از رشد پایدار اقتصاد ایران است که در کل خبر بسیار خوبی است.
نظر شما