۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۷
۲ هزار کمباین فرسوده بازسازی می‌شود

۲ هزار کمباین فرسوده بازسازی می‌شود

سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی از بازسازی ۲ هزار کمبان فرسوده خبر داد و گفت: طرح کمک به بازسازی ناوگان برداشت با هدف کاهش ضایعات محصولات اساسی از قبیل گندم و دانه‌های روغنی صورت خواهد گرفت.

به گزارش بازار، حسین اصغری در نشست معاونین تولیدات گیاهی به همراه رؤسای ادارات فناوری مکانیزه سراسر کشور با موضوع "جهش تولید در دیمزارها و کارگاه آموزشی بازسازی کمباین‌های فرسوده برداشت غلات کشور در شرکت کمباین‌سازی اراک برگزار شد، با بیان این که کاهش ضایعات در کشور برای تولید، بسیار مهم است، ادامه داد: این طرح از محل طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور با مساعدت و حمایت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در حال اجراست.

وی با بیان این که در حال حاضر طرح مورد نظر تأمین اعتبار شده و براساس تفاهم‌نامه وزارت جهادکشاورزی با شرکت کمباین‌سازی اجرا می‌شود، گفت: امید می‌رود با این طرح حداقل ۲ هزار کمباین فرسوده مورد بازسازی قرار گیرد و گام مؤثری در کاهش ضایعات کمباین برداشته شود.

سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تصریح کرد: در این طرح کمباین‌هایی با عمر بیش از ۷ سال مورد بازسازی قرار می‌گیرند، همچنین به ازای هر کمباین تسهیلات تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به صورت قرض‌الحسنه تخصیص داده خواهد شد.

وی افزود: در صورتی که به عنوان مثال تنها در بحث گندم بتوان یک درصد ضایعات را کاهش داد، ارزش مالی این کاهش ضایعات حدود هزار میلیارد خواهد بود.

اصغری با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه شرکت کمباین‌سازی اراک با شعب سازمان جهاد کشاورزی در دیگر استان‌ها بیان کرد: هزار دستگاه کمباین تعمیرات اساسی، ۲۰۰ دستگاه جایگزین و ۶۰۰ دستگاه جدید به ناوگان بخش کشاورزی افزوده خواهد شد.

۹۰ درصد برداشت سالانه گندم، جو و ذرت کشور توسط کمباین‌های ایرانی است

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این نشست گفت: سالانه ۱۲۰ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شود که ۷۰ درصد آن مربوط به بخش زراعی است.

فرامک عزیزکریمی بیان کرد: ۹۰ درصد برداشت سالانه ۸۰ تا ۹۰ میلیون تنی گندم، جو و ذرت کشور توسط کمباین‌های ایرانی صورت می‌گیرد.

به گفته وی امسال ۷.۵ میلیون تن گندم در کشور به ارزش ۸۳ هزار میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شده که به دلیل فرسوده بودن ناوگان کشاورزی ۵ تا ۶ درصد آن به ارزش ۵ هزار میلیارد تومان به ضایعات تبدیل می‌شود.

در نشست معاونین تولیدات گیاهی به همراه رؤسای ادارات فناوری مکانیزه سراسر کشور که با هدف جهش تولید در دیمزارها در در شرکت کمباین سازی ایران برگزار شد، معاونین تولیدات گیاهی، مجریان طرح جهش تولید در دیمزارها و مدیران زراعت سراسر کشور حضور داشتند.

گفتنی است؛ همزمان با برگزاری این کارگاه آموزشی شرکت کنندگان از سایر بخش‌های تولیدی شرکت کمباین‌سازی از جمله کارگاه مونتاژ، کارگاه ماشین‌کاری، کارگاه ورق‌کاری، واحد نگهداری و تعمیرات، خط رنگ، ایستگاه ارسال نهایی و...بازدید کردند. آستان قدس رضوی از سال ۱۳۸۶ سهام دار عمده شرکت کمباین سازی شد و در حال ۴۲۰ نفر نیروی انسانی در این شرکت مشغول بکار هستند.

کد خبر: ۱۸۷٬۲۳۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha