به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، رها ابوالقاسمی گفت: استان کرمان علیرغم ظاهر خشک و کویری استعدادهای بالقوه ای در زمینه توسعه آبزی پروری داراست.
وی ادامه داد: امروز شاهد تولید حدود ۲ هزار و ۸۵۰ تن انواع آبزیان و ایجاد یک هزار نفر شغل در این بخش هستیم و طبق برنامه ریزی های صورت پذیرفته هدفگذاری تولید حدود ۳ هزار و ۳۰۰ تن انواع آبزیان در دستور کار قرارگرفته است.
وی افزود: با توجه به اقلیم بسیار مناسب استان طی سنوات گذشته با انجام فعالیت های ترویجی، ایجاد واحدهای تولید آبزیان در مناطق استان در قالب استخرهای ذخیره آب کشاورزی، مزارع پرورش ماهی کوچک وبزرگ و تولید دردریاچه های پشت سدها در حال پیگیری است.
رهاسازی یک میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه بچه ماهی
ابوالقاسمی اظهار کرد: در هفت ماه گذشته در استان کرمان انواع آبزیان به میزان بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه در استخرهای ذخیره آب کشاورزی و مزارع پرورش ماهی استان رها سازی شده است.
وی تصریح کرد: خشکسالی شدید و کاهش بارندگی ها، کاهش آبدهی منابع آب، افزایش هزینه های تولید از جمله بچه ماهی و خوراک، کاهش و ثابت ماندن قیمت فروش محصولات تولیدی منجر به عدم استقبال مناسب کشاورزان به ذخیره سازی بچه ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی در مقایسه با سال قبل شده و بر این اساس برآورد می شود در مقایسه با سال گذشته شاهد کاهش رهاسازی بچه ماهی و نهایتا کاهش تولید در استان باشیم.
مدیر شیلات استان کرمان گفت: این مدیریت با برگزاری تعداد ۷۹ دوره آموزشی به تعداد ۶۲۱ نفرروز و صدور ۱۷ مورد مجوز به ظرفیت ۳۱۰ تن از آبزی پروران حمایت می کند.
وی بیان داشت: تصویب مبلغ ۸۲۰۰ میلیون ریال اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای در قالب ۱۴ شهرستان موجب رشد ۳ برابری اعتبارات شیلات نسبت به سال گذشته شده است.
وی افزود: تخصیص ۳۰۰ میلیون ریال از محل طرح اصلاح روش های پرورش آبزیان از سوی سازمان شیلات ایران و خرید و توزیع خوراک ماهیان گرمابی و تصویب دوطرح توسعه آبزی پروری در طی سفر رئیس جمهور به استان کرمان به مبلغ ۱۱ میلیارد تومان از دستاوردهای این مدیریت است.
معرفی ۳۳ متقاضی دریافت تسهیلات به بانک
ابوالقاسمی اظهار کرد: برای ارائه تسهیلات به آبزی پروران تعداد ۲۲ نفرمتقاضی ازمحل اعتبارات شیلات کارت به مبلغ بیش از ۵ میلیارد تومان، تعداد ۸ نفر متقاضی از محل اعتبارات بند «الف» تبصره ۱۸ به مبلغ بیش از ۳۰ میلیارد تومان و تعداد ۳ نفر متقاضی از محل اعتبارات کمکهای فنی و اعتباری به مبلغ ۱.۵ میلیارد تومان به بانک معرفی شده اند.
وی چالش ها و مشکلات این بخش را بالابودن قیمت نهاده های آبزی پروری(خوراک، بچه ماهی) و کاهش حاشیه سود در برخی مقاطع زمانی، خشکسالیهای متمادی که تاثیر بسزایی درکاهش تولید آبزیان خواهد داشت، عدم مجوز پرورش تیلاپیا در استان از سوی سازمان حفاظت محیط زیست با وجود مکاتبات متعدد و عدم تخصیص تسهیلات بانکی به طرح های سایر آبزیان از جمله زالو و آرتمیا با توجه به صدور مجوز برای طرحهای مذکور برشمرد.
نظر شما