رضا مبصری درگفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: عرضه محصول باید تا جایی ادامه یابد که تولید کننده از نظر اقتصادی اقناع شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیره ای گوشت مرغ کشور افزود: تولیدکنندگان باید بر اساس هزینه های تولید، توان مصرف کننده و تمایز ذائقه مصرف کنندگان تولید محصول داشته باشند.
وی با اعلام این مطلب که افزایش قیمت بی برنامه محصول دردی از تولیدکنندگان دوا نمی کند، افزود: تداوم این روند هزینه تولید و تهیه مواد اولیه را بیشتر می کند که در نهایت از ظرفیت واحد تولید می کاهد.
مبصری سرکوب قیمت ها را از علل کاهش میزان تولید عنوان کرد و یادآورشد: از آنجاییکه واحد های تولیدی ابتدای زنجیره تامین قراردارند، باید برای افزایش پتانسیل آن تلاش کرد تا در عرصه تولید باقی بمانند.
وی درخصوص صنعت دام و طیور افزود: جوجه یک روزه در آغاز زنجیره تامین مرغ قرار دارد و اگر تولیدکننده قادر به فرایند تولید نباشد دیری نمی پاید که صنعت مرغداری کشور فلج شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان زنجیره ای گوشت مرغ کشور ادامه داد: این در حالی است که جایگزینی برای مرغ در مصرف این کالا وجود ندارد.
به گفته مبصری، توان تولید مرغ در کشور به یک سوم کاهش یافته که در آینده اگر واحدهای مرغداری از نظر مالی حمایت نشود این مقدار کمتر خواهد شد.
وی با بیان این موضوع که مکانیزم کاهش عرضه که موجب افزایش قیمت کالا می شود منسوخ شده و دیگر در بازار کارایی ندارد، اظهارکرد: باید رویکردی جدید برای واحد های مرغداری تعیین کرد تا قانع به تولید شود و از نظر اقتصادی توان تولید را داشته باشند.
این فعال اقتصادی مرغ را کالای اساسی سفره مردم دانست و گفت: باید قیمت مرغ به گونه ای تعیین شود که مصرف کننده نیز توانایی خرید داشته باشد، زیرا هرچه از تقاضا این محصول کاهش یابد، تولید متضرر خواهدشد.
به گفته مبصری، تحریم و سوء مدیریت سبب شده تا میزانی از درصد خالص تولید مرغ در کشور از دست برود.
نظر شما