حسین کاظمی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه تدوین الگوی کشت براساس نتایج استعداد سنجی اراضی باشد، اظهار کرد: به عبارتی باید آنچه زمین و منابع محیطی به ما دیکته می کند را بپذیریم و بعد در الگوی کشت قرار دهیم.
عضو هیات علمی دانشگاه منابع طبیعی گرگان افزود: الگوی کشت باید براساس نتایج ارزیابی جامع و متغییرهای محیطی مثل منابع آب، اقلیم، خاک، پستی و بلندی در نظر گرفته می شود که تحت عنوان استعدادیابی اراضی مطرح می شود.
او ادامه داد: در تدوین الگوی کشت ما گیاهان را در یک منطقه قرار می دهیم و تعیین می کنیم که هر گیاه براساس این نتایج پتانسیل دارد یا نه و بعد از آن هم باید فیلترهایی مثل سیاست های کلان دولت باید انجام شود.
کاظمی اضافه کرد: برای تدوین الگوی کشت، مسیرها و مدل های مختلفی در دنیا وجود دارد اما مدلی که جامع باشد کمتر دیده می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه منابع طبیعی گرگان ادامه داد: سند کشت محصولات استان ها در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ با حضور وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شده است.
کاظمی گفت: در سال های اخیر الگوی کشت متناسب با مناطق مختلف نداریم و یا اینکه خیلی کم اجرا شده به همین دلیل در راستای حفظ منابع محیطی، دولت باید اقداماتی انجام دهد.
وی با بیان اینکه الگوی کشت مبتنی بر سیاست های کلان کشور و دانش بومی کشاورزان است، افزود: مقیاس کار در الگوی کشت بیشتر استانی است.
عضو هیات علمی دانشگاه منابع طبیعی گرگان ادامه داد: الگوی کشت باید براساس نتایج ارزیابی جامع و متغییرهای محیطی مثل منابع آب، اقلیم، خاک، پستی و بلندی در نظر گرفته می شود که تحت عنوان استعدادیابی اراضی مطرح می شود.
کاظمی در خاتمه تصریح کرد: دولت باید برای ترغیب کشاورزان بسته های تشویقی در نظر بگیرد و با اختصاص یارانه، اعطای تسهیلات، خرید تضمینی و بیمه کمک کند تا کشاورزان به کاشت محصولات پیشنهادی تشویق شوند.
نظر شما