به گزارش بازار، ناصر اسکندری گفت: امسال با همراهی تمامی مشترکان مسئله مدیریت مصرف به خوبی محقق شده است، افزود: بر اساس ارزیابی صورت گرفته مشخص شده است که تابستان امسال ۹ صنعت بزرگ کشور حدود ۱۴ درصد برق بیشتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته مصرف کردهاند. ۱۰۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاههای کشور آغاز شد
وی بر لزوم سرمایهگذاری مناسب در حوزه صنعت برق تاکید کرد و گفت: کشور ما در حال توسعه است و طبیعتا بار مصرف نیز به صورت پیوسته در حال افزایش است. سرمایهگذاریهای متعددی در کشور صورت میگیرد که متناسب با آن بایستی برق مورد نیاز این بخشها نیز تامین شود؛ بنابراین باید برای سالهای آتی سرمایهگذاری موثری در حوزه تولید برق انجام شود.
اسکندری با اشاره به برنامه وزارت نیرو برای احداث ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی جدید، ادامه داد: در کنار این اقدام موضوع ارتقای نیروگاههای موجود هم در دستور کار گرفته است که برای پیک تابستان امسال شاهد افزایش ۱۱۰۰ مگاواتی توان تولید برق نیروگاههای موجود بودهایم و امیدواریم با اصلاح درست اقتصاد برق بتوانیم شاهد استمراری سرمایهگذاریهای موثر در جامعه باشیم.
تلاش دولت برای حمایت از بازیگران اصلی صنعت برق
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با بیان اینکه ۶۸ درصد تولید برق کشور در اختیار بخش خصوصی است، افزود: دولت در تلاش است تا بازیگران اصلی صنعت تولید برق کشور بتوانند به صورت موثر، مفید و مستمر در این حوزه حضور پیدا کنند که این حضور شامل بخش سرمایهگذاری، تولید برق، بازار برق و بورس انرژی است؛ بنابراین جهتگیری دولت در این مسیر بر حمایت از بخش خصوصی برای ارائه خدمات موثر به مردم متمرکز شده است.
وی در خصوص دلایل عدم اعلام نرخ خرید برق از نیروگاهها در سال جاری، گفت: در این بخش پارامترهای عدیدهای موثر هستند و با توجه به اینکه معیارهای محیطی بیرونی در حال تغییر هستند طبیعتا تمامی این مسائل بر روی تغییر نهایی و بالانس قیمت برق تاثیرگذار است.
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ۶۸ درصد تولید برق کشور در اختیار بخش خصوصی است مطمئنا نمیتوانیم نسبت به این مسئله بیتفاوت باشیم. بدین منظور مطالعات مربوط به این حوزه از سوی دولت آغاز شده و در آینده نزدیک رقم منطقیتری برای این موضوع ابلاغ خواهد شد.
اسکندری در خصوص برنامههای برق حرارتی برای تعمیرات نیروگاههای حرارتی، گفت: سال گذشته حدود ۹۴ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی برای نیروگاههای بخش خصوصی و دولتی در دستور کار قرار گرفته بود که نقدینگی آن از محل میزان انرژی فروخته شده به شبکه برق کشور در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.
آغاز ۱۰۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی
وی با تاکید بر اینکه برای فصل تعمیراتی این دوره ۱۰۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی در نظر گرفته شده است، بیان کرد: پروژههای مربوط به این بخش از نیمه شهریورماه آغاز و بایستی تا انتهای اردیبهشتماه سال آینده به اتمام برسد. انجام اقدامات مربوط به این بخش نیازمند ۱۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی است که خوشبختانه هماهنگی مناسبی در این زمینه صورت گرفته و مشکلی از باب تامین نقدینگی حوزه تعمیرات نیروگاهی وجود نخواهد داشت.
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی در پاسخ به سوالی در خصوص توسعه نیروگاههای حرارتی در سالهای برنامه ششم توسعه، گفت: در حوزه تولید برق به موازات توسعه تولید نباید نسبت به بخش مصرف بیتفاوت باشیم و مصرف بهینه انرژی بایستی به صورت پیوسته در دستور کار قرار بگیرد.
اسکندری یادآور شد:، اما در طی چند سال اخیر بخش توسعه ظرفیتهای نیروگاهی مورد غفلت قرار گرفته و تمرکز اصلی به حوزه مصرف اختصاص پیدا کرده بود که در دولت جدید به شکل جدی موضوع توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور مورد توجه قرار گرفته و براساس برنامهریزی صورت گرفته شاهد نتایج بسیار خوب آن در طی سالهای پیشرو خواهیم بود.
وی در خصوص موضوع تامین گاز نیروگاههای خود تامین صنایع با بهرهگیری از نرخ یارانهای، گفت: بر اساس بند «ط» تبصره ۱۵ قانون بودجه، نیروگاههایی که برق تولیدی خود را تحویل شبکه داده و در بازار برق ایران به فروش میرسانند، این اجازه را دارند که مستقیم با صنایع قرارداده بسته و بر اساس تعرفههای موجود صنعت بتوانند پول برق خود را دریافت کنند. طبیعتا این موارد میتوانند از سوخت یارانهای نیز استفاده کنند.
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی اضافه کرد: در اینکه سوخت نیروگاههای خودتامین به چه قیمتی عرضه شود تحت اختیار شورای عالی انرژی کشور است و تصمیمگیرنده اصلی این بخش وزارت نیرو نیست. اما معتقدم در هر حوزهای که انرژی مورد استفاده قرار میگیرد باید متناسب با تاثیر آن بخش در تولید ناخالص داخلی، بر روی قیمت سوخت آن حوزه بحث کنیم.
اسکندری تاکید کرد: بر اساس بند «ط» تبصره ۱۵ قانون بودجه یکی از مباحث جدی این حوزه برای حمایت از سرمایهگذارانی است که در حال احداث نیروگاه هستند تا بتوانند به نقدینگی درستی برسند و انرژی خود را با تعرفه مناسبتری به فروش برسانند؛ بنابراین به همین دلیل وزارت نیرو تصمیم گرفت که این بند را به تصویب برساند. البته این موضوع در ابتدای کار است و باید مسیر برای اجرای آن هموارتر شود.
وی به موضوع تامین سوخت زمستانی نیروگاههای حرارتی اشاره کرد و گفت: عملا در فصل زمستان به دلیل افزایش شدید مصرف گاز بخش خانگی و محدودیتهای موجود منابع سوخت کشور با کمبود گاز مواجه هستیم.
اسکندری با اشاره به اینکه طراحی اصلی نیروگاهها بر مبنای استفاده از گاز طبیعی است، گفت: در فصل زمستان پس از مشترکان خانگی بیشترین سهم مصرف گاز کشور متعلق به نیروگاهها است و طبیعتا زمانی که مشترکان خانگی با محدودیت در تامین گاز مواجه میشوند، نیروگاهها ناچار به استفاده از سوخت دوم برای تامین برق مورد نیاز مشترکان هستند.
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی سوخت دوم عمده نیروگاهها را گازوئیل برشمرد و افزود: سوخت دوم ۱۶ نیروگاه نیز نفت کوره است که در تلاشیم گاز این واحدها تامین شود تا در فصول سرد سال بتوانیم مازوت کمتری مصرف کنیم.
اسکندری در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه کمیته فعالی میان وزارتخانههای نیرو و نفت برای تامین مناسب سوخت دوم نیروگاههای حرارتی شکل گرفته است و مطمئنا زمستان امسال هم مشکلی در این زمینه وجود نخواهد داشت، اما لازم است مشترکان صنعت برق در روزهای سرد زمستان همانند تابستان امسال پای کار آمده و با مدیریت مصرف انرژی بتوانند به تامین گاز مورد نیاز نیروگاههای کشور کمک بیشتری کنند.
نظر شما