به گزارش بازار، محمد اسلامی در همایش ملی سلامت پسته افزود: خط تولید سامانه پرتودهی گاما برقرار شده و این گام اولیه است.
وی گفت: پرتودهی و کاربرد سامانههای تولید گاما میتواند تمام محصولات کشاورزی و غلات را از آفات پیشگیری کند ضمن آن که ماندگاری محصولات را افزایش میدهد.
اسلامی اظهار داشت: با توجه به مطالعات انجام شده ۱۲ قطب در کشور پیشبینی و ساخت دستگاههای تولید گاما را با شرکتهای دانشبنیان آغاز کردهایم.
وی تصریح کرد: ما در فرآیند تبدیل علم و دانش به فناوری و صنعت اعتقاد داریم که انرژی هستهای دامنه بسیار گستردهای دارد و میتواند به طور موثر در اختیار جامعه و به ویژه در حوزه پسته قرار بگیرد.
رییس سازمان انرژی هستهای ایران، گام دوم این سازمان را در دو بخش سمزدایی و پیشگیری با دستگاه پلاسما عنوان و بیان کرد: ما نخستین دستگاه پلاسما را برای مبارزه با آفلاتوکسین در ۲۰ فروردین امسال با حضور رییس جمهوری رونمایی کردیم.
وی ادامه داد: نخستین سامانه پلاسما برای سمزدایی و مبارزه با آفلاتوکسین را با رایزنی استاندار کرمان و انجمن پسته ایجاد میکنیم تا به صورت عملیاتی و میدانی در اختیار تولیدکنندگان و صادرکنندگان این محصول قرار گیرد.
اسلامی گفت: بخش دوم مربوط به پیشگیری از آفت پسیل در باغات پسته با استفاده از پلاسما است و این فناوری نیز برای نخستین بار در باغی در بویینزهرا اجرا شده و جواب داده است.
وی افزود: استفاد از پلاسما هم روی محصول و هم روی آب و خاک باغات میتواند آفتپذیری را از بین ببرد.
نظر شما