به گزارش بازار، سجاد غرقی با بیان اینکه معمولا در همه کشورها، دولت عهده دار سرمایه گذاری در بخش اکتشافات معدن به خصوص اکتشافات پایهای است، افزود: در ایران هم سازمان زمین شناسی متولی این بخش از لحاظ نوع بودجهای و امکانات است ضمن اینکه برای سایر اکتشافات، بنگاههایی وجود دارد که برای تداوم فعالیت معدنی به اکتشافات تکمیلی میپردازند تا سود ترجیحی که برای سرمایه گذاری دارند به دست بیاورند، زیرا سرمایه گذاری در اکتشاف به شدت پر ریسک است.
وی با اشاره به شکل گیری اکتشاف در چند مرحله ادامه داد: مرحله نخست اکتشاف ذخایر، مربوط به آزاد سازی پهنههای جدید است که به دلیل وجود ناهماهنگیها و اختلاف نظر میان سازمان انرژی اتمی، منابع طبیعی و محیط زیست امکان فعالیت اکتشافی در این مرحله را محدود میکند.
غرقی با اشاره به تامین مالی سرمایه گذاری در حوزه اکتشاف که مسئله جدی در مرحله دوم است گفت: در این مرحله تامین مالی برای ماشین آلات اکتشافی به معنای توانایی تامین تعداد ماشین آلات حفاری است که در آن دچار مشکل هستیم.
وی افزود: با حل مشکلات بین دستگاهی، تامین سرمایه باید به نحوی باشد که افزایش تولید در بخش معدن را به همراه داشته باشد و دولت بتواند از محل حقوق دولتی، بخشی را به عنوان مشوق در اختیار حوزه اکتشاف قرار دهد.
به گفته وی مرحله سوم در حوزه اکتشاف، امکان واردات ماشین آلات در کنار تولید داخل است، اما فارغ از ماشین آلات و تامین مالی، وقتی محدودهای از منابع طبیعی و محیط زیست شامل اکتشاف یا بهره برداری میشوند نیازمند مجوز و استعلامهایی است که طبق آمار ارائه شده از سوی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، این محدودهها زیر یک درصد است، که این موانع محلی مشکلاتی را ایجاد میکند.
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی افزود: در مورد بهره برداری و اکتشاف، پیشنهاد معقول، اقتصادی و مشخص ما به منابع طبیعی و محیط زیست، تعیین ضوابط مشخص برای عملیات اکتشاف و بهره برداری است و مثل سایر کشورها، اعلام کنند با چه ضوابطی میتوان در محدودهها فعالیت کنند.
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه مخالفتها کمکی به توسعه اکتشاف نخواهد کرد گفت:در سایر کشورها با رعایت ضوابط مشخص و در نظر گرفتن بالاترین استانداردها برای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست در جنگل ها، نزدیکی شهرها و حتی داخل شهرها، عملیات معدنکاری را با حداقل آسیب انجام میدهند.
نظر شما