۲۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۸
تحول در انبارداری در دولت سیزدهم
مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی مطرح کرد

تحول در انبارداری در دولت سیزدهم

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: تا پیش از دولت سیزدهم موضوع انبارها یکی از بزرگترین معضلات سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی بود.

به گزارش بازار، عبدالمجید اجتهادی، مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به افتتاح بزرگترین انبار مکانیزه کشور برای اولین بار در استان خوزستان یادآور شد: تا پیش از دولت سیزدهم موضوع انبارها یکی از بزرگترین معضلات سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی بود و تقریبا انبار ملکی نداشت و حتی بعد از سال ۱۳۹۲ که وظیفه انبارداری گمرک هم به این سازمان واگذار شد اقدام خاصی در زمینه تامین و تجهیز انبارهای این سازمان انجام نشد.

وی ادامه داد: این سازمان ۸ باب انبار داشت که حتی نمی‌توان گفت که اداره آن‌ها حتی به شیوه سنتی بوده چرا که به شیوه‌ای کاملا ابتدایی و بدون اینکه مشخص شود چه کالایی مربوط به چه پرونده‌ای است و از هر نوع کالا چه تعداد در انبار است، کالاها نگهداری می‌شد.

اجتهادی تصریح کرد: انبارهای ملکی سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی بسیار محدود بود و انبارهای امانی و استیجاری هیچ نظمی نداشتند و همین بی‌نظمی و در هم ریختگی باعث می‌شد کالا از بین برود.

وی با اشاره به تصاویر نخستین بازدیدها در دولت سیزدهم از انبارهای اموال تملیکی در خوزستان اظهار کرد: در کلیپ‌هایی که از این بازدیدها منتشر شد کاملا مشخص بود که وضعیت نگهداری اموال به چه شکلی است و علاوه بر در هم ریختگی چند سانت خاک روی آن‌ها نشسته بود. در این وضع نابسامان انبارها اصلا مشخص نبود که آیا کالای موجود متروکه است؟ یا مربوط به کدام پرونده و مرجع است و چه میزان از کالا در این انبار موجود است؟

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اظهار کرد: علاوه بر اینکه اطلاعات کالاهای موجود در انبارها موجود نبود، تجهیزات حداقلی انبارداری از جمله لیفتراک، پالت، قفسه بندی و ... هم وجود نداشت و ممکن بود که جانوران موذی مثل موش و همچنین رطوبت و ... به کالاها آسیب برساند و برای اصلاح این شرایط، انبارداری نوین در سازمان کلید خورد و در روزهای اخیر شاهد افتتاح نخستین انبار مکانیزه با شیوه انبارداری نوین در خوزستان بودیم.

اجتهادی درباره ویژگی‌های انبار افتتاح شده در خوزستان به عنوان نخستین انبار مکانیزه اموال تملیکی، اضافه کرد: در گام اول در راستای انبارداری نوین محوطه‌ای که مجموعه عرصه و اعیان آن ۱۴ هزار متر مربع است در خوزستان با ۵ باب انبار افتتاح شد. این انبارها کاملا مکانیزه و دارای جرثقیل، لیفتراک، قفسه بندی و امکان شناسه گذاری و کدگذاری کالاها است و بر خلاف انبارهای سابق که محیطی برای نگهداری کالا هم نداشتند در انبارهای جدید محل استقرار کارشناسان، ارزیابان، اداره فروش، آزمایشگاه و نمایندگان دستگاه‌های مجوز دهنده پیش بینی شده است.

وی با اشاره به موضوع مشکلاتی که پیش از این برای خودروهای واقع در انبارهای تملیکی پیش آمده بود، اظهار کرد: نگهداری خودروهای گران قیمت در محیط‌های باز موجب می‌شد که در سرما، گرما و شرجی هوا مشکلات جدی برای این خودروها پیش آمده و یا برخی قطعات آن‌ها برداشته می‌شد به همین دلیل در این مجموعه انبارها حتی یک قلم کالا هم حتی اگر دستگاه‌های سنگین راه سازی باشد، در چنین شرایطی نگهداری نخواهد شد و فضای مناسب برای آن در نظر گرفته شده است.

اجتهادی ادامه داد: تمام خودروهای گمرک خرمشهر در محیط مسقف مجهز به سیستم اطفا حریق به انبار منتقل شده و نگهداری می‌شود؛ البته فرایند انتقال هم به این صورت خواهد بود که خودروها با تریلی و کفی وارد انبار می‌شود و با جرثقیل نصب شده در سقف انبارها برداشته و به محل استقرار منتقل می‌شود بدون اینکه حتی نیازی به روشن کردن خودرو باشد.

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی برای تجهیز سایر استان‌ها با اولویت استان‌های هدف به انبارهای مکانیزه، تصریح کرد: مشکل دیگری که در نبود انبارداری نوین رخ می‌داد، این بود که کالایی به فروش می‌رفت، اما حتی مشخص نبود این کالا در انبار هست یا خیر و وضعیت آن چگونه است مثلا ۱۶۰۰ طاقه پارچه فروخته شد، اما هزار طاقه آن در انبار نبود و مشخص هم نبود که آیا بدون مجوز از انبار خارج شده و یا چه اتفاق دیگری برای آن افتاده است.

وی تأکید کرد: با افتتاح مجموعه انبارهای شهید حاج قاسم سلیمانی در خوزستان با ۴ سوله بزرگ و سه طبقه محوطه اداری، دیگر نیروی انتظامی بعد از کشف نمی‌گوید که مشکل جا نداریم و انبارها به صورت ۲۴ ساعته پذیرای کالا خواهند بود.

اجتهادی با تاکید بر ادامه دار بودن روند تجهیز استان‌ها به انبارهای نوین، تصریح کرد: در مرحله بعد، استان‌های بوشهر و هرمزگان و همچنین استان‌های آذربایجان غربی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان در اولویت هستند که بیشترین حجم کالاهای قاچاق و متروکه را دارند.

کد خبر: ۱۷۴٬۵۰۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha