به گزارش بازار به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، بنا به گفته «کریستالینا جورجیوا» رییس صندوق بین المللی پول، شیوع این ویروس ناشناخته و جدید ضربه شدیدی به قیمت نفت و تقاضای جهانی وارد کرده است، و تاثیرات ویرانگری بر اکوآدور گذاشته است؛ کشوری که یکی از صادرکنندگان منطقه آمریکای لاتین محسوب میشود.
این نهاد بین المللی اعلام کرد که کمک اضطراری مذکور به اکوآدور در تامین نیازهای مالی این کشور در بخش بهداشت و هزینههای خدمات اجتماعی کمک زیادی خواهد کرد ضمن اینکه این کمک مالی، فرآیند تامین اعتبار از سوی سایر موسسات مالی چند جانبه بین المللی را همچون بانک جهانی، تسهیل و تسریع خواهد کرد.
اکوآدور جزو آندسته از کشورهای آمریکای لاتین محسوب میشود که بواسطه شیوع کرونا به شدت آسیب دیده به طوری که تاکنون ۲۴ هزار و ۹۳۴ مورد ابتلا و ۹۰۰ تلفات تایید شده به دلیل کووید-۱۹ یک هزار و ۳۵۷ فوتی دیگر با منشا احتمالی کرونا گزارش کرده است.
تدابیر ریاضتی که ۱۶ آوریل توسط «لِنین مورنو» رییس جمهوری اکوآدور بر این کشور اعمال شد، موجب تشدید هراسها نسبت به افزایش بیثباتی اجتماعی گردید؛ بی ثباتی که اکتبر سال گذشته پس از لغو یارانه سوخت توسط مورنو با موج تظاهرات خیابانی این کشور به راه افتاد.
جورجیوا در ادامه گفت: حفاظت از افراد فقیر و تقویت چتر حمایت اجتماعی، اولویتهای اصلی و مرکزی دولت در جریان این بحران بهداشتی است.
شیوع کرونا در اکوآدور فشارها را بر مورنو مبنی بر عدم پرداخت بدهی ۱۷ میلیارد دلاری این کشور و وقف منابع بیشتر در راستای مقابله با پاندمی، افزایش داده است.
مورنو در تلاش است تا هزینههای کشور را با استفاده از ۳ میلیارد یورو دریافتی از آژانسهای مالی چندجانبه و چین پوشش دهد اما هنوز برای اخذ تعهدات محکم و قابل اتکا از آنها در حال رایزنی است.
جورجیوا در ادامه گفت که مقامات اکوآدور در نظر دارد تا در راستای تجدید ساختار بدهیهای خود با بستانکاران خصوصی، به توافقی سریع و جامع دست یابد و همزمان از بخشودگیهای مضاعف کوتاهمدت بهرهمند شود.
نظر شما