به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، محمدحسین صدرائی افزود: براساس عملکرد ۶ ماهه سال مالی شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه (از بهمن ماه ۱۴۰۰ تا پایان تیرماه ۱۴۰۱)، آمار تعداد و حجم موافقت اصولیهای صادر شده به ترتیب با رشدی معادل ۷۰ و ۴۰ درصد در مقایسه با دوره مشابه در سال مالی گذشته روبهرو بوده است.
صدرائی گفت: طی این دوره، سازمان بورس و اوراق بهادار ۳۹ موافقت اصولی انتشار انواع صکوک در مجموع به مبلغ ۲۹۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال را صادر کرده است. در این میان، ۷۰ درصد از موافقت اصولیهای صادر شده مربوط به متقاضیانی است که برای نخستین بار به منظور تامین مالی خود به بازار صکوک مراجعه کردهاند.
وی با اشاره به فراگیر شدن استفاده از راهکارهای نوین ضمانت در حوزه انتشار صکوک از جمله توثیق سهام و اخذ رتبه اعتباری در کنار روشهای سنتی همانند ضمانت شخص ثالث افزود: ۱۳ عدد از موافقت اصولیهای صادره طی دوره مورد گزارش، مربوط به بانیانی است که بهمنظور تضمین پرداختهای مرتبط با اوراق خود از روش توثیق سهام، رتبه اعتباری و یا ترکیب آنها استفاده کردهاند.
مدیر عامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه با مقایسه حجم ریالی صکوک منتشره توسط نهادهای واسط در شش ماهه اول سالهای مالی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ تصریح کرد: بازار صکوک روند صعودی خود را در شش ماهه اول سال مالی جاری شرکت مدیریت دارایی حفظ کرده و نسبت به دوره مشابه در سال ۱۴۰۰ رشدی در حدود ۲۰ درصد داشته و این رشد با مقایسه حجم صکوک منتشره در پنج ماهه ابتدایی سال جاری نسبت به دوره مشابه در سال گذشته به میزان ۱۸۰ درصد است.
به گفته صدرائی، اوراق منتشر شده در قالب عقود مرابحه و اجاره، بر مبنای داراییهای متنوعی از جمله سهام، تجهیزات و ماشین آلات خط تولید و مواد اولیه منتشر شدهاند که بیانگر انعطاف ابزار صکوک در تامین مالی متقاضیان است.
مدیر عامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایهبا اشاره به سرعت عمل نهادهای ناظر در فرایند انتشار صکوک تصریح کرد: در صورتیکه مدارک متقاضی تامین مالی کامل باشد، اموری همانند تخصیص شرکت واسط مالی، بررسی و تایید دارایی مبنای انتشار، بررسی و تایید فرمها و قراردادها، درج نماد و تامین مالی در سریعترین زمان ممکن صورت میپذیرد.
وی افزود: با این حال، بیشترین زمان از دست رفته در فرایند تامین مالی بنگاهها هنگامی است که بنگاهها در روند تکمیل مدارک مربوطه با تاخیرهایی ناشی از تغییرات روزنامه رسمی بانی، تغییر ارکان انتشار، تطویل فرایند قبولی سمت توسط ضامن شخص ثالث، عدم پیگیری و ارائه مدارک توسط مشاور عرضه یا بانی و ... مواجه میشوند.
صدرائی خاطرنشان کرد: با این وجود، شرکت مدیریت دارایی مرکزی و دیگر ارکان انتشار اوراق تامین مالی، همواره حداکثر تلاش خود را بهمنظور تسریع و تسهیل فرایندهای اجرایی انتشار اوراق انجام میدهند و در موارد متعدد، رکوردهای جدیدی از کاهش زمان مربوط به فرایند اجرایی تامین مالی از طریق انتشار صکوک را ثبت کردهاند.
نظر شما