به گزارش بازار، سورنا ستاری در نشست هیات نمایندگان اتاق ایران افزود: دولت نمیتواند سرمایهگذار موفقی باشد، زیرا قادر به تولید محصول نیست و هیچ مثال نقضی برای این منظور وجود ندارد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور ادامه داد: ایران با اقتصاد نفتی حرکت کرده و ساختاری را شکل داده که مخالف کارآفرینی است و این در ذات دولتهاست. قوانین کشور مخالف بخش خصوصی است و این رویکرد در فرهنگ اجتماعی کشور هم نهادینه شده و همچنان ادامه دارد.
ستاری اضافه کرد: هنگام شروع کار شرایط بسیار سخت بود؛ اما امروز شاهد فعالیت شرکتهای دانشبنیان در کشور هستیم، پس این مبارزه مستمر است و باید ادامه داد.
وی گفت: لازم است از دانشجویان خود بهره درست ببریم و تولید ارزشافزوده کنیم و این موضوع محتاج سرمایه بخش خصوصی است. اگر زیرساختها مهیا باشد، سرمایهگذار وارد عمل میشود. پس لازم است اکوسیستم مناسب را فراهم کنیم.
ستاری، چگونگی جذب سرمایهگذار بخش خصوصی را چالش جدی کشور برشمرد و افزود: دولت تلاش میکند اکوسیستمی را شکل دهد؛ اما درنهایت شکست میخورد، چون توان چنین کاری را ندارد. باید اجازه دهیم بخش خصوصی ورود و سرمایهگذاری کند.
معاون رئیسجمهور قانون دانشبنیان را که بهتازگی و بعد از سه سال بررسی، تصویب شده با وجود مشکلات و نواقص موجود بسیار کارآمد ارزیابی کرد و از وجود امکانات، حمایتها و موقعیتهای مناسب برای رشد شرکتهای دانشبنیان خبر داد.
به اعتقاد ستاری این قانون تغییر ریل در این حوزه است.
وی گفت: در تدوین آییننامه اجرایی قانون وارد عمل شدیم و با اتاق ایران همکاری داریم تا در این بخش هم عملکرد مناسبی داشته باشیم.
ستاری افزود: در کنار قانون خوب به فرهنگ و رویکردهای مناسب نیاز است. در این سالها اتفاقات خوبی افتاده؛ اما کافی نیست. ساختارهای اقتصادی تغییر کرده و باید همراه با این تحولات، نظامهای سنتی را تغییر دهیم.
معاون رئیسجمهور از پیگیری طرحی در سایر کشورها با عنوان خانه فناوری خبر داد که همگی به کمک بخش خصوصی انجام میشود.
به گفته ستاری اولین خانه فناوری در کشور کنیا راهاندازی شده که موفقترین مورد بوده است. در این حوزه بازارهای منطقه و آفریقا در اولویت است.
بعد از سخنان معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران گفت: وقتی آقای ستاری کار متفاوت خود را در حوزه اقتصاد دانشبنیان شروع کردند، مقاومتی در برابر تغییر صورت گرفت؛ اما باوجود مقاومتها، توفیقهای زیادی اتفاق افتاد.
شافعی با بیان اینکه مقاومتها بیشتر به دلیل غیبت علم است، ابراز امیدواری کرد این مسیر هموارتر شود و همچنین بر آمادگی بخش خصوصی برای همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تأکید کرد.
۲۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۸
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور مطرح کرد
تبدیل علم به محصول با سرمایهگذاری بخش خصوصی
ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور گفت: علم و پژوهش تنها با سرمایهگذاری بخش خصوصی به محصول تبدیل میشود و حضور دولت در این حوزه توفیق چندانی نخواهد داشت.
کد خبر: ۱۶۲٬۴۸۳
نظر شما