به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، مصطفی محبی مجد کارشناس بازار سرمایه گفت: در روزهای اخیر کاهش محسوس ارزش معاملات خرد و خروج نقدینگی هرچند با سرعت کمی صورت پذیرفته است، اما نشان از کم شدن تمایل سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در سهام دارد.
وی در ادامه افزود: افراد عموماً به سمت داراییهایی تمایل پیدا میکنند که روند روبه رشد داشته باشد. بنابراین از ابتدای سال ۱۴۰۱ باوجود آن که بازار داراییهای فیزیکی و معاملات کالایی زودتر از بازار مالی(سهام) نسبت به افزایش نرخ ارز واکنش نشان دادهاند، اما به دلیل نداشتن روند مشخص در بازار سهام، تمایل کمتری در ورود پول به این بازار وجود داشته است.
محبی مجد عنوان کرد: مهمترین دلیل عدم ورود پول در بازار سهام در ماههای اخیر را میتوان اولاً به نامشخص بودن وضعیت سیاست خارجی در مواجهه با برجام و سپس در ابهام نسبت به قیمت کالاهای پایه به دلیل انتظار از سیاست انقباضی بانک مرکزی امریکا دانست؛ در این بین میتوان طیف وسیعی از صنایع و شرکتهایی را نام برد که تصمیمگیران نسبت به محبوس نمودن سود خالص و عدم تقسیم آن در مجامع از جذابیت سرمایهگذاری در سهام آن کاستهاند.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: باتوجه به آن که انتظار گزارشهای خیره کننده فصلی و ۱۲ ماهه از اکثر صنایع بزرگ شاخص ساز وجود ندارد، ورود پول به این صنایع دور از ذهن است. در چنین شرایطی سرمایهگذاری در شرکتهای با سود نقدی بیشتر و غیر وابسته به نرخهای جهانی عایدی بیشتری نصیب سرمایهگذاران میکند؛ ضمن آن که در شرایطی که بازار با ورود پول حقیقی مناسبی همراه نیست سرمایهگذاری در سهام شرکتهای کوچکتر انتفاع بیشتری خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ماه جاری و ماه آینده شاهد ورود بسیاری از صنایع به مجامع عمومی عادی و تصمیم¬گیری در خصوص تقسیم سود خواهیم بود، اظهار کرد: اگر به خصوص تقسیم سود شرکتهای بزرگ فلزات رنگی و فولاد افزایش محسوسی پیدا کند، میتوان انتظار رشد بیشتری از بازار سهام داشت؛ در غیر این صورت چشم بازار به اصلاح و تعدیل احتمالی گزارشهای صنعت پالایشی و رسیدن اخبار تاثیرگذار از برجام و واگذاری بلوک خودرو و خساپا خواهد بود.
نظر شما