عبدالرحیم لطفی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهارکرد: کشور ما در موقعیت خشک قرار گرفته و فلات مرکزی و شمال ترکمنستان دو فلاتی هستند که خط جنگلی و آب و هوای را تحت تأثیر قرار می دهند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بیان کرد: پسروی آب دریای خزر، افزایش دما و تغییرات اقلیم در حال وقوع بوده و نمی توان از آن گریزی داشت.
وی عنوان کرد: آبدهی بسیاری از رودخانه ها مانند اترک کاهش یافته که دلیل آن سدسازی و ندادن حق آبه در بالادست بوده است.
لطفی با اشاره به اینکه کاهش بارندگی کاهش علوفه را برای دام به همراه خواهد داشت، گفت: یکی از راه های این است که از گونه های مقاوم به خشکی و شوری استفاده کرده و پوشش سبز خود را حفظ کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اضافه کرد: در حال حاضر ۱۱ گونه خشک و مقاوم به خشکی و شوری را با کمک دستگاه های تحقیقاتی و دانشگاهی شناسایی کرده و در حال کاشت آن ها در مراتع هستیم.
وی با بیان اینکه این بوته ها و نهال ها در ایستگاه چپرقویمه تولید میشود، گفت: خاک های شمال استان لس بوده و کاشت این گونه ها سبب حفظ خاک و حفظ رطوبت می شود.
لطفی با بیان این که هلالی های آبگیر و قرق منطقه از دیگر راه ها برای افزایش پوشش گیاهی است، افزود: چرای بی رویه دام ها، تغییر کاربری اراضی مرتعی به کشاورزی و کشاورزی بی قاعده از جمله عوامل بیابانی شدن هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اضافه کرد: بسیاری از اراضی، استعداد کشاورزی نداشته و باید به مردم کمک کنیم تا گونه هایی مرتعی بکارند و پرورش شتر و دام را بیندازند.
وی با بیان این که در شمال استان نقاطی با کمتر از ۱۵۰ میلی متر بارندگی داریم، گفت: ۳۰۶ هزار هکتار از اراضی شمال استان در معرض بیابانی شدن بوده که در شهرستان های گنبدکاووس، مراوه تپه، گمیشان، آق قلا و آزادشهر قرار دارند.
طبق گفته لطفی در سفر رئیس جمهور ۱۱۵ میلیارد تومان طی سه سال برای بیابانزدایی به استان اختصاص یافته که پنج میلیارد تومان آن در سال ۱۴۰۰ تخصیص یافته است.
نظر شما