جلال محمودزاده در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی بازار، با اشاره به ارائه تسهیلات بانک کشاورزی به مرغ داران تاکید کرد: به بانک کشاورزی گفته شده به ازای هر قطعه مرغ ۷۵ هزار تومان به مرغ داران تهسیلات داده شود که البته بانک کشاورزی اذعان داشته که ۳۱ هزارتومان تسهیلات خواهد داد نه ۷۵ هزارتومان یعنی نصف رقم تعیین شده را تامین خواهد کرد.
وی تصریح کرد: از سویی دیگر برخی از مرغ داران ما به صدور چک در این بخش اقدام کرده و سررسید چکشان مشکلاتی برای آنها فراهم کرده و این بخش هم نمی توانند به راحتی این وام را دریافت کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه ارائه ضامن جدید برای دریافت این وام ها هم مشکلی بر مشکلات مرغ داران و کشاورزان اضافه کرده است، بیان کرد: از این رو مشکلات زیادی در سیستم بانکی و اجرایی کشور برای حمایت از کشاورزان و مرغ دارارن وجود دارد که باید برطرف شود.
این نماینده با بیان اینکه در صورت ثبت سفارش، نهاده دامی سه ماه بعد به دست کشاورز می رسد، بیان کرد: این در حالی است که جوجه یک روز هم بدون غذا نمی تواند سر کند و حتما تلف خواهد شد.
وی تصریح کرد: بنابراین این قبیل مشکلات اجرایی و عدم تهیه زیرساخت لازم قبل از هرگونه اجرای برنامه ای در این بخش باعث شده که تولید به طور کل زمین گیر شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در حال حاضر تعداد اندکی از مرغ دارارن اقدام به جوجه ریزی کرده اند بیان کرد: این در حالی است که بخشی دیگر از این مرغ دارارن در حال معدوم کردن این جوجه های خود هستند.
محمودزاده تاکید کرد: براساس آماری که ما در اختیار داریم حداقل بیش از یک میلیون جوجه در کشور معدوم شده است لذا این موضوع هم از نظر انسانی ناراحت کننده بوده و البته هشداری برای تولید در کشور است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه مسئولان وزارت جهادکشاورزی معلوم نیست چه زمانی می خواهند از خواب بیدار شده و در این بخش برنامه ریزی لازم را داشته باشند، تاکید کرد: آقای ساداتی نژاد زمانی که قصد داشت این برنامه – حذف ارز ترجیحی نهاده دامی - را اجرایی کند در کمیسیون کشاورزی حاضر شد و گفت: «قول شرف می دهم که نگذارم قیمت مرغ از سی هزارتومان بالاتر برود و کسی نهاده دامی کم بیاورد»
وی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت مرغ در حال پر کشیدن است،بیان کرد: متاسفانه از سوی دیگر هم نهاده دامی گیر نمی آید. این جای سوال دارد که مسئولین به چه نحوی می خواهند تولید در این بخش را ادامه دهند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه مسئولین تاکید داشتند که می خواهند بازار را با واردات کنترل کنند، بیان کرد: این در حالی است که وارداتی هم وجود ندارد چراکه کشورهایی که قبلا از طریق واردات محصولشان را تهیه می کردند هم دچار چالش شده اند.
نظر شما