به گزارش بازار به نقل از وزارت نفت، سیدموسی موسوی، بر ضرورت احیای دیپلماسی انرژی کشور تأکید کرد و گفت: بهیقین احیای دیپلماسی انرژی در شرایط اقتصادی کنونی کشور ضروری است، زیرا اگر دیپلماسی انرژی کشور فعال شود راهکارهای بسیاری برای فروش نفت و فرآوردههای نفتی پیدا میشود.
وی سوآپ گاز ترکمنستان به آذربایجان از خاک ایران را نمونهای از احیای مراودات اقتصادی کشور در حوزه انرژی با کشورهای همسایه دانست و افزود: دستگاههای مرتبط نیز باید این مهم را در دستور کار خود قرار دهند و حتی وزارت امور خارجه باید با دستگاههای زیرمجموعه خود مانند سفارتخانهها و بهکارگیری رایزنهای اقتصادی به این مهم اهتمام ورزد. در واقع نمیتوان از نقش بیبدیل آنها در ایجاد دیپلماسی انرژی با دیگر کشورها گذشت.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فعال شدن دیپلماسی انرژی فرصت مغتنمی برای پاسخ دندانشکن به تحریمهاست و بدون آن نمیتوان در این مسیر موفق شد.
به گزارش شانا، جواد اوجی که برای حضور در «هفته انرژی باکو» به این کشور سفر کرده بود روز جمعه (۱۳ خردادماه) به همراه میکائیل جباراُف، وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان تفاهمنامه افزایش همکاریهای دوجانبه را امضا کرد.
بر اساس این تفاهمنامه، دو طرف توافق کردند حجم گاز انتقالی سالانه ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از طریق خطوط ایران را دو برابر کنند.
این قرارداد بهصورت حجمی است و ایران بهعنوان هزینه سوآپ (Swap Fee) بخشی از گاز انتقالی را برمیدارد.
آذرماه پارسال در حاشیه سران اکو سه کشور ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان توافق کردند سالانه ۱.۵ تا ۲ میلیارد مترمکعب گاز ترکمنستان را به جمهوری آذربایجان سوآپ کنند.
این قرارداد که پس از پنجسال توقف مبادلات گازی ایران و ترکمنستان امضا شد، به افزایش پایداری شبکه گاز در شمال شرق ایران منجر میشود و مسیر ایران را برای تبدیل شدن به قطب انرژی منطقه هموارتر میکند.
۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۵۴
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
قرارداد سوآپ گاز نشان از نگاه مترقی دولت سیزدهم به کشورهای همسایه دارد
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: توافق سوآپ گاز سبب شده است روابط ایران با ترکمنستان و آذربایجان ترمیم شود و این موضوع نشان از نگاه مترقی دولت دارد زیرا میخواهد با همسایگان ارتباط اقتصادی داشته باشد.
کد خبر: ۱۵۴٬۵۵۲
نظر شما